OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

BelföldA Nyugatot gúnyolták, az ellenzéket támadták miatta – most mégis elrendeli a termosztátok letekerését a kormány
2022. szeptember 8. 17:31

A Nyugatot gúnyolták, az ellenzéket támadták miatta – most mégis elrendeli a termosztátok letekerését a kormány

Kötelező spórolást rendelt el a gázzal a kormány, az állami intézményeket pedig csak 18 fokra fogják felfűteni télen. Pedig a kormánypárti politikusok és a fideszes sajtó hónapok óta kritizálja azokat és élcelődik azokon, akik hasonló takarékoskodásra szólítottak fel. Megdöbbentő terv, diktatúrákban hoztak ilyet – ezt írták a 18 fokos közintézményekről, amikor állítólag Brüsszelben vetődött fel hasonló. 
4:49
FókuszPolitikai nyomásgyakorlás miatt zárták el az oroszok a csapot, Európa a tél végére teljesen kifogyhat a gázból
2022. szeptember 7. 19:36

Politikai nyomásgyakorlás miatt zárták el az oroszok a csapot, Európa a tél végére teljesen kifogyhat a gázból

Mire kell felkészülnünk idén, és hogyan érintheti Magyarországot az, hogy az oroszok elzárták a csapokat, és ahelyett, hogy eladnák, elégetik a gázt – utóbbit letagadni nem lehet, mert még műholdfelvételeken is látszik. A kérdés, hogy mennyit égetnek, és mi áll a háttérben. Ha ez így folytatódik, lehetséges, hogy tél végére Európa teljesen kifogy a gázból?
2:05
HíradóZelenszkij szerint a nukleáris katasztrófa csak akkor kerülhető el, ha az atomerőmű felügyeletét visszakapja Ukrajna az oroszoktól
2022. augusztus 31. 18:53

Zelenszkij szerint a nukleáris katasztrófa csak akkor kerülhető el, ha az atomerőmű felügyeletét visszakapja Ukrajna az oroszoktól

Elindult Kijevből a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség küldöttsége Európa legnagyobb nukleáris erőművéhez. A zaporizzsjai létesítmény az orosz-ukrán háború frontvonalán fekszik: sokan tartanak egy esetleges atomkatasztrófától. Az atomenergia ügynökség hónapok óta szeretetett volna bejutni a létesítménybe, hogy ellenőrizze annak állapotát.
Tudomány-TechIgazi kelet-európai buhera: így lövik amerikai rakétákkal az ukrán MiG-29-esek az orosz radarokat
2022. augusztus 30. 19:44

Igazi kelet-európai buhera: így lövik amerikai rakétákkal az ukrán MiG-29-esek az orosz radarokat

Az ukrán légierő által közzétett videón más érdekességek is láthatók, például egy kabalamaci, aminek meg se rezzen a bajsza a jókora G terhelésektől. A felvétellel egy hősi halált halt honvédő pilóta előtt tisztelegtek, de kiderült belőle az is, hogyan tudták összehozni az ukrán mérnökök az ősi szovjet technikát a csúcskategóriás amerikai fegyverekkel. Úgy tűnik, némi leleményességgel nem is olyan nehéz az ilyesmi.
5:40
FókuszAz ukrán atomerőmű-dolgozók az oroszoknak is termelnének áramot?
2022. augusztus 29. 19:56

Az ukrán atomerőmű-dolgozók az oroszoknak is termelnének áramot?

Szakértők szerint a zaporizzsjai atomerőműre nemcsak egy esetleges tüzérségi támadás jelent kockázatot, hanem az is, hogy az ott dolgozó több ezer fős ukrán személyzet hónapok óta hatalmas pszichológiai nyomás alatt dolgozik, orosz ellenőrzés alatt, a harcok kellős közepén. Ez pedig felveti a lehetőségét az akaratlanul elkövetett emberi hibáknak is, amelyek szintén katasztrófát okozhatnak.
BelföldAz állam beszáll az internetbe, a kormány meteorológusokat rúg ki, miközben VV Anett a megmentőjét keresi – a hét videói
2022. augusztus 27. 14:35

Az állam beszáll az internetbe, a kormány meteorológusokat rúg ki, miközben VV Anett a megmentőjét keresi – a hét videói

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőit kirúgta a miniszter, miután elmaradt az eső augusztus 20-án, amiért potyára kellett lefújni a tűzijátékot. Közben kiderült, az Állami Számvevőszék kikutatta, hogy demográfiai problémákat okoz, hogy túl sok nő tanul a felsőoktatásban, mert csökkenti a gyerekvállalási esélyüket. Az állam a gazdasági válság és a megszorításokközepette megveszi a Vodafone kisebbségi tulajdonát, és épül tovább a hatvanpusztai Orbán-majorság. Mindeközben Béres Anett a megmentőjét keresi. Ezek voltak a hét videói.
6:40
FókuszEgyre dráguló élelmiszerek és éhínség miatti migráció – ez várhat ránk, ha tovább folytatódik az orosz-ukrán háború
2022. augusztus 27. 8:05

Egyre dráguló élelmiszerek és éhínség miatti migráció – ez várhat ránk, ha tovább folytatódik az orosz-ukrán háború

A világ főként az orosz-ukrán háború okozta energiakrízisre figyel, de legalább olyan súlyos lehet az élelmiszerválság is. Oroszország és Ukrajna is a világ élmezőnyében vannak a gabonák és az étolaj exportját tekintve, így reális a félelem, hogy a termelés és a szállítás csökken, elakad – különösen, hogy a háború nagy eséllyel a jövő év első felében is zajlik még.
1:47
HíradóBekövetkezett, amitől Kijev tartott: a zaporizzsjai erőmű egy időre levált az ukrán hálózatról
2022. augusztus 26. 19:15

Bekövetkezett, amitől Kijev tartott: a zaporizzsjai erőmű egy időre levált az ukrán hálózatról

Lekapcsolták az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizsjai atomerőművet az ukrán elektromos hálózatról, miután egy lövedék okozta tűz megrongált egy távvezetéket. Az áramszolgáltatás több órára leállt, és a tartalék dízelgenerátorok biztosították a nukleáris komplexum működését. A jelenlegi információk szerint az erőmű működése nincs közvetlen veszélyben, és legalább egy reaktort vissza is tudtak már csatlakoztatni az ukrán hálózathoz.