Legfrissebb tartalmak

1:41
Híradó„Ülj le állam, egyes!” – az abortusz szigorítása és a szívhangrendelet ellen tüntettek a Parlamentnél
2022. szeptember 28. 23:30

„Ülj le állam, egyes!” – az abortusz szigorítása és a szívhangrendelet ellen tüntettek a Parlamentnél

A kormány arra törekszik, hogy a nőknek ne legyen választása és akkor is szülniük kelljen, ha nem akarnak – hangzott el a Parlament elé szervezett tüntetésen. A megmozdulást civilek szervezték a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján, a felszólalók többsége a szeptember közepén elfogadott úgynevezett szívhang rendelet ellen tiltakozott.  A tüntetők szerint ennek célja a nők megalázása, az abortuszok számát szerintük mással lehetne csökkenteni, például könnyebben hozzáférhető fogamzásgátló eszközökkel. 
1:57
HíradóSzándékosan okozhatták az Északi Áramlat szivárgását a Balti-tengeren, a Kreml tagad
2022. szeptember 28. 18:57

Szándékosan okozhatták az Északi Áramlat szivárgását a Balti-tengeren, a Kreml tagad

Az Európai Unió és az Egyesült Államok szerint is egyértelműen szándékos támadás okozhatta az Északi Áramlat 1 és 2 földgázvezeték szivárgását a Balti-tengeren. Svéd és dán tudósok több robbanást is észleltek a tenger mélyén, közel a szivárgások helyéhez. Sokan Moszkvát gyanítják a szabotázsakció mögött, a Kreml azonban tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá.  
3:08
HíradóKözvetítő cégen keresztül vásárolta meg a Pegazust a Belügyminisztérium
2022. szeptember 28. 18:53

Közvetítő cégen keresztül vásárolta meg a Pegazust a Belügyminisztérium

Nem közvetlenül a gyártótól, hanem egy közvetítő cégtől vásárolta a Belügyminisztérium a Pegazus nevű kémszoftvert – derítette ki a Direkt36.hu. Az oknyomozó portál azt is megtudta, hogy a cég egyik tulajdonosa 2019 óta Pintér Sándor belügyminiszter korábbi államtitkára, Tasnádi László. A vásárlást az ellenzéki képviselők is támogatták a nemzetbiztonsági bizottságban. A testület egykori szocialista elnöke azt mondta, a hasonló eszközbeszerzéseket támogatni szokta az ellenzék, de az ügy részleteit nem ismerik.  
2:18
HíradóSzigorítaná a kormány a vagyonnyilatkozatok rendszerét, de  parlamenti képviselők és rokonaik bevallása továbbra sem lesz nyilvános
2022. szeptember 28. 18:49

Szigorítaná a kormány a vagyonnyilatkozatok rendszerét, de parlamenti képviselők és rokonaik bevallása továbbra sem lesz nyilvános

Szigorítaná a kormány a vagyonnyilatkozatok rendszerét, ám az erről benyújtott törvényjavaslat szerint a parlamenti képviselők és több közjogi méltóság családtagjainak bevallása továbbra sem lesz nyilvános. A javaslat az uniónak a támogatásokért cserébe tett vállalások része. A vagyonnyilatkozati rendszer átalakítását évek óta szorgalmazó Transparency International átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint a kormány ugyanazt a rendszert vezetné vissza, amely korábban visszaélésekre adott lehetőséget. A kormánytól ma hiába kértünk interjút a témában. 
1:35
HíradóA focira is lecsapott a rezsidémon, a balassagyarmati és a makói csapat is visszalépett a bajnokságtól
2022. szeptember 28. 18:44

A focira is lecsapott a rezsidémon, a balassagyarmati és a makói csapat is visszalépett a bajnokságtól

Egymás után két NB-III-as focicsapat is bejelentette, hogy visszalépnek a bajnokságtól. Balassagyarmaton és Makón is az első, megemelkedett rezsiszámlák megérkezése után döntöttek így, mert sem a klubok, sem az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a többszörösére nőtt terheket. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint most derül ki, hogy mennyire fenntarthatatlan a hazai labdarúgás finanszírozása. Úgy látja: minél nagyobb stadiont kell fenntartani, annál nehezebb egy klub helyzete.
2:07
HíradóLevágta az MVM a zuglói társasházat a hálózatról, 70 család maradhat hónapokra gáz nélkül
2022. szeptember 28. 18:38

Levágta az MVM a zuglói társasházat a hálózatról, 70 család maradhat hónapokra gáz nélkül

Akár két hónapra gáz nélkül maradhat egy zuglói társasház, pedig csak néhány óra kimaradásra számítottak egy felújítás miatt. Az MVM levágta őket a hálózatról, majd ekkor derült ki, hogy vissza már nem tudják kötni őket, mert probléma van a rendszerrel. A közös képviselő nem érti mi a gond, alig egy éve végeztek gázbiztonsági vizsgálatot az épületen. Akkor mindent rendben találtak.
1:56
HíradóMégsem zárja be a csepeli munkásszállót a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó cég
2022. szeptember 28. 18:29

Mégsem zárja be a csepeli munkásszállót a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó cég

Mégsem zárja be a csepeli munkásszállót az egyik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó cég. Erről a csepel.info nevű lap számolt be először. Jellinek Dániel átvállalja a fűtés nagyjából 80 milliós plusz költségét, így nem kell 200 embernek, köztük 50 gyereknek kiköltöznie a Zászlós Szállóról. Arról is megegyeztek, hogy teljeskörűen felújítják az épületet.