Belföld

Orbán Viktor „békemissziója” keretében találkozott Trump exelnökkel, akinek a hívei megrohamozták az amerikai törvényhozást

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 6:57

Orbán Viktor szerint ez a békemisszió 5.0. A korábbi útjain a háborús bűnök miatt nemzetközi körözés álló Vlagyimir Putyinnal, és a kínai kommunista diktatúrát vezető Hszi Csin-pinggel is találkozott.

Orbán Viktor „békemissziója” újabb állomáshoz érkezett. Ezúttal azzal a Donald Trumppal találkozott, akinek az általa felbőszített hívei 2021. január 6-án rátámadtak az amerikai törvényhozás épületére, a Capitoliumra. Az eset miatt többen meghaltak, Trump szavazói az alelnököt is fel akarták akasztani. 


A mostani találkozóról Orbán Viktor is posztolt az X-en.

Megtiszteltetés volt találkozni Trump elnökkel Mar-a-Lagoban. Megvitattuk, hogyan teremtsünk békét. A jó hír: Trump meg fogja oldani

írta X-en Orbán Viktor. A találkozóról a magyar kormányfő videót is posztolt, amiből kiderült, hogy az egykori amerikai elnök egy saját nevével ellátott bort is kapott ajándékba.


Donald Trump a saját közösségi oldalán osztotta meg Orbán Viktor bejegyzését az alábbi szöveggel:

Köszönöm Viktor. Békének kell lennie, méghozzá gyorsan. Túl sok ember halt meg egy olyan háborúban, aminek el sem kellett volna kezdődnie.

Orbán Viktor „békemissziója” keretében nem csak az alkotmányos rend megdöntése miatt megvádolt Donald Trumppal találkozott, hanem a háborús bűnök miatt nemzetközi körözés alatt álló, Ukrajnát lerohanó Vlagyimir Putyinnal, valamint a kínai kommunista diktatúrát vezető Hszi Csin-ping elnökkel is, akit egyebek közt az ujgur kisebbség tagjainak koncentrációs táborokba záratásával vádolnak.

Nyitókép: Orbán Viktor / X / Reuters

#Belföld#orbán viktor#donald trump#találkozó#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk