BELFÖLD

„Azt mondták, vagy a másik hét gyerekemet választom, vagy őt” – gyerekek, akiket a szegénység miatt vesznek el szüleiktől

„Azt mondták, vagy a másik hét gyerekemet választom, vagy őt” – gyerekek, akiket a szegénység miatt vesznek el szüleiktől

1:41
Híradó„Ülj le állam, egyes!” – az abortusz szigorítása és a szívhangrendelet ellen tüntettek a Parlamentnél
2022. szeptember 28. 23:30

„Ülj le állam, egyes!” – az abortusz szigorítása és a szívhangrendelet ellen tüntettek a Parlamentnél

A kormány arra törekszik, hogy a nőknek ne legyen választása és akkor is szülniük kelljen, ha nem akarnak – hangzott el a Parlament elé szervezett tüntetésen. A megmozdulást civilek szervezték a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján, a felszólalók többsége a szeptember közepén elfogadott úgynevezett szívhang rendelet ellen tiltakozott.  A tüntetők szerint ennek célja a nők megalázása, az abortuszok számát szerintük mással lehetne csökkenteni, például könnyebben hozzáférhető fogamzásgátló eszközökkel. 
3:08
HíradóKözvetítő cégen keresztül vásárolta meg a Pegazust a Belügyminisztérium
2022. szeptember 28. 18:53

Közvetítő cégen keresztül vásárolta meg a Pegazust a Belügyminisztérium

Nem közvetlenül a gyártótól, hanem egy közvetítő cégtől vásárolta a Belügyminisztérium a Pegazus nevű kémszoftvert – derítette ki a Direkt36.hu. Az oknyomozó portál azt is megtudta, hogy a cég egyik tulajdonosa 2019 óta Pintér Sándor belügyminiszter korábbi államtitkára, Tasnádi László. A vásárlást az ellenzéki képviselők is támogatták a nemzetbiztonsági bizottságban. A testület egykori szocialista elnöke azt mondta, a hasonló eszközbeszerzéseket támogatni szokta az ellenzék, de az ügy részleteit nem ismerik.  
1:35
HíradóA focira is lecsapott a rezsidémon, a balassagyarmati és a makói csapat is visszalépett a bajnokságtól
2022. szeptember 28. 18:44

A focira is lecsapott a rezsidémon, a balassagyarmati és a makói csapat is visszalépett a bajnokságtól

Egymás után két NB-III-as focicsapat is bejelentette, hogy visszalépnek a bajnokságtól. Balassagyarmaton és Makón is az első, megemelkedett rezsiszámlák megérkezése után döntöttek így, mert sem a klubok, sem az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a többszörösére nőtt terheket. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint most derül ki, hogy mennyire fenntarthatatlan a hazai labdarúgás finanszírozása. Úgy látja: minél nagyobb stadiont kell fenntartani, annál nehezebb egy klub helyzete.
2:07
HíradóLevágta az MVM a zuglói társasházat a hálózatról, 70 család maradhat hónapokra gáz nélkül
2022. szeptember 28. 18:38

Levágta az MVM a zuglói társasházat a hálózatról, 70 család maradhat hónapokra gáz nélkül

Akár két hónapra gáz nélkül maradhat egy zuglói társasház, pedig csak néhány óra kimaradásra számítottak egy felújítás miatt. Az MVM levágta őket a hálózatról, majd ekkor derült ki, hogy vissza már nem tudják kötni őket, mert probléma van a rendszerrel. A közös képviselő nem érti mi a gond, alig egy éve végeztek gázbiztonsági vizsgálatot az épületen. Akkor mindent rendben találtak.
1:56
HíradóMégsem zárja be a csepeli munkásszállót a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó cég
2022. szeptember 28. 18:29

Mégsem zárja be a csepeli munkásszállót a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó cég

Mégsem zárja be a csepeli munkásszállót az egyik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó cég. Erről a csepel.info nevű lap számolt be először. Jellinek Dániel átvállalja a fűtés nagyjából 80 milliós plusz költségét, így nem kell 200 embernek, köztük 50 gyereknek kiköltöznie a Zászlós Szállóról. Arról is megegyeztek, hogy teljeskörűen felújítják az épületet.
Belföld„Ha akkor köteleznek arra, hogy meghallgassam a szívhangot, biztos, hogy nem vetetem el, de ez tönkretette volna az életemet”
2022. szeptember 28. 10:07

„Ha akkor köteleznek arra, hogy meghallgassam a szívhangot, biztos, hogy nem vetetem el, de ez tönkretette volna az életemet”

Soha többé nem ment volna vissza az iskolába, a gyerekének nem lett volna anyja, a szüleinek nem lett volna többé gyereke – ez a sors várt volna rá az rtl.hu-nak nyilatkozó anya szerint, ha 17 évesen nem esik át abortuszon. Az eláttórendszertől sok támogatást nem kapott, amikor fájdalomra panaszkodott, az őt kezelő orvos csak annyit mondott neki: „megcsinálni bezzeg nem fájt”.
9:40
Belföld„Az utolsó pillanatig húzzuk” – a rezsiemelés padlóra küldte a civil szervezeteket, amelyek az állam feladatát látják el
2022. szeptember 28. 6:12

„Az utolsó pillanatig húzzuk” – a rezsiemelés padlóra küldte a civil szervezeteket, amelyek az állam feladatát látják el

Több dolog is közös a mélyszegénységben élő gyerekeket segítő, a hajléktalan családokat befogadó és a kisállatokat mentő civil szervezetekben. Az egyik, hogy olyasmivel foglalkoznak, ami az állam vagy az önkormányzat dolga volna. A másik, hogy a rezsiemelés és a benzinárstop korlátozása óta kilátástalan a jövőjük. A Házon Kívül riportja. 
4:02
FókuszA szertár, a menza, a tanári, több osztályterem és a tornaterem is le van zárva – így kellett volna iskolába járniuk a diákoknak
2022. szeptember 27. 19:59

A szertár, a menza, a tanári, több osztályterem és a tornaterem is le van zárva – így kellett volna iskolába járniuk a diákoknak

Sok szülő már nem engedi iskolába gyerekét Gödöllőn, mert szerintük a felújítás alatt álló és beázott Török Ignác gimnázium alkalmatlan a tanításra. A szülők kedden levelet írtak az ÁNTSZ-nek, hogy megtudják, a hivatal szerint alkalmas-e a tanításra az iskola – adásunkig nem kaptak választ. Mivel már augusztus végén látszott, hogy a felújítási munkák nem fejeződnek be iskolakezdésre, a pedagógusok közösen hivatalosan kérték, hogy rendeljék el az online oktatást. Eddig ők sem kaptak választ.
5:39
FókuszNem az a cél, hogy 10 ezer forintért adjunk egy rántotthúst – meddig emelhetik az éttermek az áraikat?
2022. szeptember 27. 19:45

Nem az a cél, hogy 10 ezer forintért adjunk egy rántotthúst – meddig emelhetik az éttermek az áraikat?

A vendéglátósokat 2020 elején a koronavírus járvány már nehéz helyzet elé állította. De azt az időszakot a legtöbben még át tudták vészelni. A nekünk nyilatkozók vendéglátósok mind azt mondják, hogy nem terhelhetik tovább a vendégeikre a plusz költségeket, mert egyszerűen nem lesz vendégük. Ugyanakkor azt is tapasztalják, hogy a turisták a forint gyengülés miatt most dőzsölhetnek Budapesten.