BELFÖLD

Németh Szilárdnak nem sikerült „betömködni a rést”, továbbra sem kapható a hatósági áras gázpalack

Németh Szilárdnak nem sikerült „betömködni a rést”, továbbra sem kapható a hatósági áras gázpalack

3:55
Fókusz15 fok a folyosókon, 18 a tantermekben, és még a laptopokat sem tölthetik – a (fizetős) diákoknak is spórolniuk kell a rezsin
2022. november 28. 20:37

15 fok a folyosókon, 18 a tantermekben, és még a laptopokat sem tölthetik – a (fizetős) diákoknak is spórolniuk kell a rezsin

Művészi homlokzat, hatalmas ablakok, belül pedig óriási aula és magas belmagasságú tantermek. Egy ilyen épületet még békeidőben sem olcsó kifűteni, pláne most, amikor a rezsiemelkedés miatt spórolni kell. De a diákoknak muszáj bejárni ezekbe az intézményekbe, hacsak át nem áll az iskola online oktatásra. Milyen nehezített körülmények mellett kell tanulni a diplomáért manapság?
1:58
HíradóNem a Momentum képviselője az egyetlen, akit a bőrszíne miatt nem engedtek be egy gyöngyösi szórakozóhelyre
2022. november 28. 18:53

Nem a Momentum képviselője az egyetlen, akit a bőrszíne miatt nem engedtek be egy gyöngyösi szórakozóhelyre

Nem csak őt, másokat sem engedtek be a bőrszíne miatt az egyik gyöngyösi szórakozóhelyre – ezt a Momentum országgyűlési képviselője állította híradónknak. Lőcsei Lajos szerint, miután közösségi oldalára kiírta, mi történt vele, többen hasonló tapasztalatokat osztottak meg vele a diszkóról. A politikus azt mondja, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordul. Ha kiderül, hogy igaza volt, pénzbüntetésre is számíthat a szórakozóhely tulajdonosa. A diszkótól nem válaszoltak a kérdéseinkre.
1:58
HíradóLeégett a házuk, de nincs hová menniük, az egyetlen épen maradt szobában húzza meg magát a kétgyermekes család
2022. november 28. 18:23

Leégett a házuk, de nincs hová menniük, az egyetlen épen maradt szobában húzza meg magát a kétgyermekes család

Leégett egy család háza a Borsod megyei Sajókazán. Senki nem sérült meg, de az épület a katasztrófavédelem szerint lakhatatlan. A családnak azonban nincs pénze elköltözni, így az egyetlen épen maradt szobában húzza meg magát a két felnőtt és a két gyerek. A fűtési szezon kezdete óta 730 lakástűz volt országszerte, ezekben 70-en megsérültek, 17-en pedig meghaltak.
2:31
HíradóKevesebb gázt használtak a magyarok, de nem a spórolás miatt, hanem mert mázlijuk volt
2022. november 27. 17:47

Kevesebb gázt használtak a magyarok, de nem a spórolás miatt, hanem mert mázlijuk volt

Harmadával kevesebb gáz fogyott Magyarországon az elmúlt egy hónapban, mint tavaly ugyanekkor. A különbség azonban elsősorban nem a rezsicsökkentés korlátozása miatti tudatos spórolásnak, hanem az átlagnál melegebb időjárásnak köszönhető – mondta a Híradónak Holoda Attila. Az energetikai szakértő szerint az emberek azért nem tudnak takarékoskodni a gázzal, mert az elmúlt években nem korszerűsítették az otthonaikat.
Belföld„Ne szakítsák meg Szellő Istvánt bejátszásokkal!” – Sosem hallott történetek a Híradó ikonikus műsorvezetőjétől
2022. november 27. 8:01

„Ne szakítsák meg Szellő Istvánt bejátszásokkal!” – Sosem hallott történetek a Híradó ikonikus műsorvezetőjétől

Vajon hogyan kezelik Szellő István gyermekei, hogy édesapjukat lépten-nyomon felismerik, és miért hitték azt, hogy ő Kabir Bedi kollégája? Hogyan csöppent bele egyetemistaként a bársonyos forradalomba, és milyen más történelmi eseményeknek volt tanúja? Interjú Szellő Istvánnal, akit a rajongói számos különös módon, például dorombozással próbáltak elbűvölni. 
BelföldGátlástalan villalakók, balhé A Konyhafőnök VIP-ben és Orbán rezsije – a hét videói
2022. november 26. 16:04

Gátlástalan villalakók, balhé A Konyhafőnök VIP-ben és Orbán rezsije – a hét videói

Nem tétlenkedtek a ValóVilág11 villalakói, rögtön első este mélyreható ismerkedésbe kezdtek, és a folytatás is hasonlóan eseménydúsan alakult. A Konyhafőnök VIP-ben is izzott a hangulat, ott azonban Rácz Jenő és Járai Máté múltbeli konfliktusa tört újra felszínre. Molnár Gusztávra körözést adtak ki, Lagzi Lajcsit pedig megpróbálták átverni, mindeközben pedig megérkezett Budapestre az ország karácsonyfája.