8:01
Reggeli2025. június 16. 12:17
Vendéglátás a Covid után: drágulás, munkaerőhiány és a lángos reneszánsza
Vajda Pierre ételkritikus szerint, kiderült, hogy a vendéglátás valóban szakma, amihez érteni kell. A Covid után megtorpant a vendéglátó szektor, a fogyasztói szokások pedig gyökeresen megváltoztak. Egy átlagos étteremben egy négytagú család akár 50 ezer forintot is ott hagyhat, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. Pierre szerint visszatért a retró hullám, lángossal árasztják el a Balatont és Budapestet, annak ellenére, hogy egyszer már túlléptünk ezen a trenden. A vendéglátásban ma is jelen van a silány nyersanyag, a hozzá nem értés és a hiányzó technológia, ráadásul munkaerőből is komoly hiány van. Az éttermeknek ezért minőséget kell nyújtaniuk, ha fenn akarnak maradni.