BELFÖLD

„Eljött a pillanat, amikor a rendszerből való kilépés, amit tenni tudok” – felmond négy tanár

„Eljött a pillanat, amikor a rendszerből való kilépés, amit tenni tudok” – felmond négy tanár

2:41
Híradó„23 év után felmondtam” – újabb tanárok döntöttek a pedagóguspálya elhagyása mellett
2023. február 6. 19:30

„23 év után felmondtam” – újabb tanárok döntöttek a pedagóguspálya elhagyása mellett

Felmondott 3 tanár, miután csaknem 2 hónapon keresztül vettek részt polgári engedetlenségi akcióban – erről először az RTL Híradónak meséltek. Azt mondják, másokat ennél kevesebbért is kirúgtak, őket mégsem bocsátották el. Most azért döntöttek a távozás mellett, mert úgy érzik, hiába a tiltakozás, nem foglalkoznak a problémáikkal. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy számol, év végéig 200 tanár hagyhatja el ugyanezért a pályát. A Belügyminisztérium szerint ők egyeztetnek a tanárokkal.
BelföldEgy nap alatt elbukott a tojásra kivetett árstop, képviselők verekedtek a magyar parlamentben – száz évvel ezelőtt
2023. február 6. 14:29

Egy nap alatt elbukott a tojásra kivetett árstop, képviselők verekedtek a magyar parlamentben – száz évvel ezelőtt

Két és fél éves kislány vádolta meg gyilkossággal a szüleit, újságcikk miatt kapott súlyos pénzbüntetést Szabó Lőrinc. A történelem ismétli önmagát, tartja a mondás, és erre úgy tűnik, most már bizonyíték is van. Kivételezett helyzetben lévő miniszterről és a fizetésük miatt elégedetlen tanárokról nem csak ma lehet olvasni, ahogy az árstop hatására kialakult áruhiányról sem. Erről írtak a lapok 1923 februárjában.
12:36
ReggeliEz egy hullaház – Terikének a testvére élt az illegális kecskeméti időotthonban
2023. február 6. 8:49

Ez egy hullaház – Terikének a testvére élt az illegális kecskeméti időotthonban

Hideg víz, mocskos tányér, nincs se vécépapír, se kéztörlő – erről számolt be Terike, akinek testvére egy évig feküdt a már felszámolt kecskeméti illegális idősotthonban. A borzasztó körülményeket hiába látták és hiába lett minden egyre rosszabb, nem mertek szólni az illegális üzemeltetőknek. Oktatás, egészségügyi ellátórendszer, szociális ellátás – ez a három legégetőbb probléma Magyarországon, mondja Dr. Rékassy Balázs, akit a szociális ellátásról kérdeztünk.
2:34
HíradóA Belügyminisztérium szerint az orvosok méltatlan támadást indítottak a kormány és a betegek ellen
2023. február 5. 19:16

A Belügyminisztérium szerint az orvosok méltatlan támadást indítottak a kormány és a betegek ellen

A kormány nem tart az Orvosi Kamara nyomásgyakorló akciójától, amit szombaton jelentettek be. Eszerint a háziorvosok nem írják alá az új ügyeleti szerződéseket, és követelik az elmaradt szakdolgozói béremelést. Az egészségügyi államtitkár szerint a kamara lépése felelőtlen, a kormány pedig nem változtat jelentősen az egészséügy átalakításának tervén.
2:37
Híradó„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
2023. február 5. 18:51

„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.
2:06
HíradóSzlovák nyelven hogy mondják a disznót? – a 112-höz befutó hívások csaknem fele teljesen felesleges bejelentés
2023. február 5. 18:37

Szlovák nyelven hogy mondják a disznót? – a 112-höz befutó hívások csaknem fele teljesen felesleges bejelentés

Elszaladt a kutya, pult alól adják a cukrot – sokan még mindig ilyen felesleges bejelentésekkel hívják a 112-t. A rendőrök most újabb beszélgetéseket tettek közzé, hogy felhívják a figyelmet: az indokolatlan hívásokkal a tényleg bajban lévők elől vehetik el a segítséget. A hívások csaknem fele valójában nem igényli a mentők, a rendőrök, vagy a tűzoltók beavatkozását. 
2:04
HíradóÁramkimaradást okozott a szélvihar, 7 ezer helyen még vasárnap sem állt helyre a szolgáltatás
2023. február 5. 18:22

Áramkimaradást okozott a szélvihar, 7 ezer helyen még vasárnap sem állt helyre a szolgáltatás

Még vasárnap sem volt áram 7000 fogyasztónál a szombati vihar miatt. Délután alig 10 fokot mértek az egyik balatonberényi házban, ahol nem tudtak fűteni. A legtöbb helyen azonban helyreállt a szolgáltatás, hiszen szombaton még 100 ezer fogyasztónál nem volt áram egy ideig. A vihar főként Zala és Somogy megyében okozott jelentős áramkimaradást. 
4:26
FókuszPillásként dolgozik a magyar pontyfogó bajnok – Viki csapattársával a nyári világbajnokságra készül
2023. február 4. 20:25

Pillásként dolgozik a magyar pontyfogó bajnok – Viki csapattársával a nyári világbajnokságra készül

Egy meglett férfiembernek is kihívást jelenthet kézben megtartani egy közel harminckilós halat, nemhogy egy nőnek. Viki azonban gyakorlott horgász, aki bírja a strapát, annyira, hogy a nyári világbajnokságra készül. Anyukája és apukája is horgászott, így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb ő is pecabotot ragad. Tíz év kihagyás után pár éve újrakezdte a horgászatot, és szorgosan gyűjteni kezdte a kupákat és érmeket. Rövid időn belül hobbihorgászból magyar pontyfogó bajnok lett.
2:02
HíradóHiába nyertek a 100 százalékos állami támogatású napelem pályázaton, a többségnek jelentős plusz költséget kell vállalnia
2023. február 4. 19:22

Hiába nyertek a 100 százalékos állami támogatású napelem pályázaton, a többségnek jelentős plusz költséget kell vállalnia

A legtöbb pályázónak jelentős plusz költséget kell vállalnia a megemelkedett árak miatt, hiába nyertek a 100 százalékos állami támogatású napelem pályázaton. Erről beszélt annak a napelemeket telepítő cégnek a vezetője, amely több mint 900 ezer forinttal nagyobb önrészt kért egyik ügyfelétől – erről pénteken számolt be az RTL Híradó. A cég és a kormány is azt mondja, bárkinek lehetősége van új kivitelezőt keresnie, ha sokallja a megemelkedett költségeket.
3:13
HíradóKét nap után eltűnt a kormányhivatal oldaláról a tanulmány, ami a debreceni akkumulátorgyár hatalmas vízigényéről írt
2023. február 4. 19:03

Két nap után eltűnt a kormányhivatal oldaláról a tanulmány, ami a debreceni akkumulátorgyár hatalmas vízigényéről írt

Két nap után elérhetetlenné vált a tanulmány, amelyben az állt, akár napi 60 ezer köbméter is lehet a debreceni Déli Ipari Park vízigénye, ahová az akkumulátorgyár is épül. A dokumentumot és azt, hogy már nincs a kormányhivatal oldalán, a 24.hu vette észre. Az önkormányzat szerint félreérthető volt, ahogy a vízigényről fogalmaztak, ezért pontosítást kértek. Közben a gyár ellen újabb tüntetés volt Debrecenben.
2:24
HíradóA legtöbben az élelmiszeren és a szórakozáson spórolnak, a szegények viszont már nem tudnak miből takarékoskodni
2023. február 4. 19:02

A legtöbben az élelmiszeren és a szórakozáson spórolnak, a szegények viszont már nem tudnak miből takarékoskodni

Annyian spórolnak az élelmiszeren, mint a szórakozáson, a felnőttek 59 százaléka – ez derül ki a Napi.hu számára készült friss kutatásból. A számokból az is kiderül, hogy a szegények már nem tudnak miből takarékoskodni. A rezsivel valamivel kevesebb magyar spórol. Csak 6 százalék nem faragott a kiadásain az elmúlt fél évben.
2:54
HíradóSínekre dőlt fák, több órás késések – a vasúti menetrendet alaposan átrendezte a viharos szél
2023. február 4. 18:58

Sínekre dőlt fák, több órás késések – a vasúti menetrendet alaposan átrendezte a viharos szél

A közlekedésben is országszerte fennakadást okoz a viharos szél. A MÁV menetrendje a nyugati országrészben több vonalon is felborult, főleg a sínekre dőlt fák és leszakadt felsővezetékek miatt. A csúszós utakon több baleset is történt. Balatonőszödön 122 kilométer per órás szélerősséget is mértek, de a napi rekord nem dőlt meg. 
BelföldTomán Szabina leleplezése, Kelemen Anna ijesztő fogyása és Voksán Virág kiborulása – a hét videói
2023. február 4. 18:57

Tomán Szabina leleplezése, Kelemen Anna ijesztő fogyása és Voksán Virág kiborulása – a hét videói

Míg sok tanár nyomorog, de legalábbis szorong a fizetése és a jövője miatt, a politikusoknak a friss vagyonnyilatkozataik alapján nincs miért aggódniuk. Még Rogán Antalnak sem, akinek 400 millió forintja „tűnt el”. A debreceni akkumulátorgyár egyre gigantománabb beruházásnak tűnik. Eközben VV Anita ábécé-tagadása mémmé vált a TikTokon, egy másik volt villalakó pedig bimbózó szerelemnek örvend. Ezek voltak a hét videói. 
2:03
HíradóÉletet mentett a Szív City applikáció, újraélesztették egy hatvanéves férfit Herceghalmon
2023. február 3. 20:21

Életet mentett a Szív City applikáció, újraélesztették egy hatvanéves férfit Herceghalmon

Életet mentett a mobilos applikáció. Csütörtökön egy 60 év körüli férfi esett össze Herceghalom központjában. Egy telefonos program jelzésének köszönhetően újra tudták éleszteni a mentők kiérkezéséig. Solymáron közösségi felhívással gyűjtenek pénzt defibrillátorok vásárlására, amivel több mint 60 százalék lehet az esély egy sikeres újraélesztésre.