BELFÖLD

BelföldLehetne-e újabb taxisblokád Magyarországon? Tényleg már csak a Mi Hazánk lenne képes mozgósítani?
2022. szeptember 27. 6:47

Lehetne-e újabb taxisblokád Magyarországon? Tényleg már csak a Mi Hazánk lenne képes mozgósítani?

A szélsőjobboldal mozgathatja meg azokat az elégedetleneket, akiket az egyesült ellenzék pártjai és a civilek már nem érnek el. Az a képzett, középkorú réteg, amely itthon a demonstrációk kemény magját adta, demoralizált a választási csalódás miatt. A szakszervezeti nyomásgyakorlás működhetne, de a törvények ellehetetlenítik – mondja Mikecz Dániel mozgalomkutató.
8:23
FókuszSzilágyi Liliána: Ez nem az apámról szól, nem igazán érdekel, hogy mi lesz vagy nem lesz vele
2022. szeptember 26. 20:50

Szilágyi Liliána: Ez nem az apámról szól, nem igazán érdekel, hogy mi lesz vagy nem lesz vele

Szilágyi Liliána először adott interjút a Fókusznak azt követően, hogy tavaly decemberben a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy apja, aki edzője is volt, éveken át bántalmazta, szexuálisan is. Szerinte fontos, hogy egy bántalmazottnak legyen segítsége, és ő ennek a hangja akar lenni. Ügyvédje arról beszélt, vannak olyan részletek Liliána vallomásában, amelyek akár az életellenes bűncselekmény gyanúját is felvetik. Ilyen volt egy fojtogatásos eset is, amikor az úszó már feladta, hogy védekezzen.
2:12
HíradóA kormány minden önkormányzattal egyedileg tárgyal majd arról, mekkora segítségre számíthatnak
2022. szeptember 26. 19:08

A kormány minden önkormányzattal egyedileg tárgyal majd arról, mekkora segítségre számíthatnak

Egyedi tárgyalásokon dől majd el, hogy melyik település mekkora állami segítségre számíthat a sokszorosára emelkedő rezsiköltségek miatt. Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a Megyei Jogú Városok Szövetségének hétfői közgyűlésén. Ellenzéki településvezetők attól tartanak, hogy nem lesz igazságos a kormányzati segítségnyújtás.
2:06
HíradóOrszágos hódstratégiára lenne szükség, mert van, ahol 100 ezres károkat okoznak az állatok
2022. szeptember 26. 19:07

Országos hódstratégiára lenne szükség, mert van, ahol 100 ezres károkat okoznak az állatok

Több mint százezer forintos kárt okoztak a hódok egy győri gazdának. Az állatok pusztítása főleg a folyókhoz közeli mezőgazdasági területeken szembetűnő. Védett állatok, de egy idei kormányrendelet már engedélyezi a gyérítésüket. A híradó által megkérdezett szakértő szerint külön stratégiát kellene kialakítani a hódok ügyében.
2:41
HíradóNincs elég, és nem is kapnak időben hatósági áras tűzifát több helyen, a kormány állítja: minden rendben
2022. szeptember 26. 18:57

Nincs elég, és nem is kapnak időben hatósági áras tűzifát több helyen, a kormány állítja: minden rendben

Sorban álltak az emberek Monoron a hatósági áras tűzifáért. Volt, aki hétfőn hajnali 4-re ment az erdészet irodájához, mert korábban zárásig sem került sorra. Az ígéretek ellenére ugyanis sem telefonon, sem e-mailen nem lehetett tűzifát igényelni. Drávaszerdahely polgármestere pedig úgy tudja, feléjük legkorábban januárban tudnak a kormány által ígért olcsóbb tűzifához jutni az emberek, noha a kabinet azt ígérte, a fűtési szezon kezdetéig mindenki kapni fog a tüzelőből. Gulyás Gergely miniszter ennek ellenére az RTL-nek azt állította, nincs fennakadás. 
Belföld„Aki ide belép, elképedhet azon, amit lát” – beázott a gödöllői gimnázium, ahol tanítás közben bontották az azbesztes tetőt
2022. szeptember 26. 16:36

„Aki ide belép, elképedhet azon, amit lát” – beázott a gödöllői gimnázium, ahol tanítás közben bontották az azbesztes tetőt

Egy hét tanítási szünet után kezdődött volna az oktatás az ország egyik legjobb gimnáziumában, de a hétvégén annyira beázott, hogy az igazgató kénytelen volt hazaküldeni a gyerekeket. A város polgármestere „tragikusnak” nevezte a helyzetet, ami szerinte „több mint katasztrófa”. A fotók magukért beszélnek. 
2:19
Híradó„Eleinte hűvös lesz, de azután a közönség beleheli a teret” – ez szakmai ajánlás, nem vicc
2022. szeptember 25. 18:40

„Eleinte hűvös lesz, de azután a közönség beleheli a teret” – ez szakmai ajánlás, nem vicc

Eleinte hűvös lesz, de azután a közönség beleheli a teret – ezt írja szakmai ajánlásában a Nemzeti Művelődési Intézet. A javaslatok között szerepel, hogy érdemes teltházas programokat szervezniük a művelődési házaknak, kulturális intézményeknek. A teljes zárást nem ajánlják, de például a díszítő fényeket lekapcsoltatnák a takarékoskodás miatt. Az RTL Híradónak nyilatkozó intézményvezetők szerint nagy a baj, ezért komolyabb intézkedésekre lenne szükség.
1:40
HíradóLégszennyezettség-mérésre gyűjtenek a győrszentivániak a győri ipari park bővítése miatt
2022. szeptember 25. 18:28

Légszennyezettség-mérésre gyűjtenek a győrszentivániak a győri ipari park bővítése miatt

Légszennyezettség-mérésre gyűjtenek a győrszentivániak. Közvetlen szomszédságukban bővítenék a győri ipari parkot, pedig az ott élők szerint már így is épp elég káros anyag kerülhet a levegőbe. A győri polgármester szerint már folyamatban van egy mérőállomás beszerzése, a győrszentivániak szerint azonban az önkormányzat mérési tervei nem megfelelőek.
1:43
Híradó„Szembesültem vele, hogy a siketek mennyire hátrányban vannak a hallókhoz képest” – hobbiból tanulta meg a jelnyelvet a szigetszentmiklósi rendőrnő
2022. szeptember 25. 18:19

„Szembesültem vele, hogy a siketek mennyire hátrányban vannak a hallókhoz képest” – hobbiból tanulta meg a jelnyelvet a szigetszentmiklósi rendőrnő

Hallássérülteknek tart foglalkozásokat egy szigetszentmiklósi rendőrnő. Váraljai Anita másfél évvel ezelőtt kezdett jelnyelvet tanulni hobbiból. Sokáig gondolkozott, hogyan segíthetne a siketeken. Végül munkájával kapcsolta össze új tudását: kisgyerekeknek játékos formában tanítja meg, mit tehetnek, hogy ne váljanak áldozattá, a felnőtteknek pedig tanácsadásokat szervez. Később a rendőrségi eljárásokban is segítene. 
2:10
HíradóRomán sofőrök lopták a gázolajat kamionokból az M3-as pihenőiben
2022. szeptember 25. 18:18

Román sofőrök lopták a gázolajat kamionokból az M3-as pihenőiben

A vezetőfülkében aludt a kamionsofőr, miközben gázolajat loptak tőle – apára és fiára csaptak le a rendőrök Heves megyében. A gyanú szerint a román fuvarozók hónapokon át dézsmálták kamionok üzemanyagát az M3-as autópálya pihenőiben, és más parkolókban. Árupakolást színlelve melléjük álltak, és egy szivattyúval átfejtették a gázolajat. Több száz liternyi üzemanyagot loptak így. Apát és fiát letartóztatták.
2:35
HíradóNincs más választásuk, át kell adniuk a cég működtetését az államnak
2022. szeptember 25. 17:21

Nincs más választásuk, át kell adniuk a cég működtetését az államnak

Egyelőre nem tudni, hány önkormányzat adja állami tulajdonba a vízműcégét. A kormány által adott határidő szeptember 20-án lejárt, eddig jelezhették a települések, hogy ingyen lemondanak az energiaárak emelkedése miatt nehéz helyzetbe került vízszolgáltatókról. Több önkormányzat már korábban közölte: a nehézségek ellenére sem adják át a vízművagyont. 
0:42
HíradóKisnyugdíjasok, munkanélküliek és hajléktalanok álltak sorba az ételosztáson Debrecenben
2022. szeptember 25. 16:28

Kisnyugdíjasok, munkanélküliek és hajléktalanok álltak sorba az ételosztáson Debrecenben

150 adag ételt osztottak ki vasárnap a rászorulóknak Debrecenben. Kisnyugdíjasok, munkanélküliek és hajléktalanok álltak főként sorba. A menü töltött káposzta volt, különféle péksüteményekkel. Az ételosztást a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete szervezte. Az egyesület már 12 éve minden hónap utolsó vasárnapján ételt oszt a nélkülözőknek. Azt mondják, kezdetben csak a hajléktalanokat támogatták, azóta viszont jelentősen bővült a rászorulók köre. Hozzátették, bármilyen felajánlásnak örülnek, a várostól ugyanis nem kapnak támogatást tevékenységükhöz.