Belföld

Magyar Péter ukrán felvezetéssel érkezett meg Kijevbe

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 7:47

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke csütörtök délelőtt élőben jelentkezik be Ukrajnából. 

„Ezekben a percekben érkezünk katonai ellenőrző pontokon keresztül, már ukrán felvezetéssel az éjszakára teljesen lezárt, kihalt Kijevbe. Itteni idő szerint reggel 8.30-kor kezdünk. Az első élő bejelentkezésünk kijevi idő szerint 10.00 (otthoni idő szerint 9.00) órakor várható” – jelentette be csütörtöki Facebook-posztjában Magyar Péter. 

Kijev ellen hétfő reggel brutális orosz rakétatámadást indítottak, az egyik célpont egy gyerekkórház volt. A támadás a gyermekonkológiai részleget érte, de a kórház többi részében is súlyos károk keletkeztek. Több gyerek és orvos is életét vesztette, a helyszíni, rendkívül megrázó képek szerint a daganatos beteg gyerekek kezelését az utcán folytatták.

A Tisza Párt alelnöke a hétfői orosz légitámadás után közölte, hogy Kijevbe megy, ahová adományokat visz. „Apaként nem tehetek másként” – fogalmazott, kifejtve, hogy a kijevi gyermekkórház ellen elkövetett orosz rakétatámadás mindenkit megdöbbentett. „Mi magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és háborút” – írta Magyar Péter.

A múlt héten Orbán Viktor is Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott:


Utána pedig az orosz és kínai elnököt látogatta meg. Orbán Viktor „békemissziója” uniós körökben felháborodást keltett, többen szeretnék világossá tenni, hogy az EU soros elnöki tisztségét betöltő kormányfő saját magát képviseli, és nem az uniót.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#magyar péter#tisza párt

Címlapról ajánljuk