Videó

Kijevi gyermekkórházat rakétáztak az oroszok, nyolcan meghaltak a támadásban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 8. 12:21

Folyamatosan emelkedik az ukrán főváros, Kijev ellen hétfő reggel elkövetett nagy erejű orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma – közölték a helyi hatóságok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő platformon osztott meg videót a rakétatámadásban eltalált kijevi gyermekkórházról. Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a fővárost ért támadás az egyik legsúlyosabb volt az orosz invázió 2022. februári kezdete óta, és a város fő gyermekkórháza is megsérült a csapásban.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma késő délelőtt már azt írta, hogy a támadásokban legalább 8 embert meghalt, és 25-en megsebesültek.


A szóban forgó kórház Kijev legmodernebb gyerekkórháza volt, a támadás a gyermekonkológiai részleget érte, de a kórháéz többi részében is súlyos károk keletkeztek. 

Az alábbi videó szerint két cirkálórakéta csapódott be, nyílegyenesen, ugyanoda:


A felvételek alapján nyilvánvaló, hogy nem tévedésből, hanem szándékosan, célzottan lőttek ki két rakétát a kórházra, mint ahogy nyilvánvaló az is, hogy nem az ukrán légvédelem elhárító rakétái hullottak vissza az épületre.

A rakéták becsapódásának idején javában folyt a betegellátás a kórházban, rengeteg gyerek tartózkodott szüleivel az épületben. Ők a támadás után az utcára menekültek, ott folytatták kemoterápiás kezelésüket.

 
A helyszíni jelentések szerint sokan lehetnek még a romok alatt, a törmelék közül gyereksírás hallatszik:


Mindeközben Oroszország Dnyipróban is kórházat bombázott, a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint ott négyen vesztették életüket a támadásban:

#Videó#ukrajna#gyermek#kórház#támadás#orosz#rakéta#zelenszkij#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk