Belföld

Magyar Péter Kijevből: Lehet luxusrepülőkön diktátortól diktátorig repülni, de a nap végén a tetteink számítanak

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 11:55

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke 20 millió forintot és rengeteg tárgyi adományt vitt a háború sújtotta Ukrajnába. 

Élőben jelentkezett a háború sújtotta Kijevből csütörtökön Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, aki a hétfői, a kijevi gyermekkórházat ért orosz támadás után adománygyűjtést hirdetett: nyolc óra alatt 20 millió forint és rengeteg étel, gyógyszer, pelenka, valamint egyéb más eszköz gyűlt össze. Magyar Péter ezeket személyesen juttatta el Ukrajnába.

A helyszínen a megtámadott kórház igazgatója fogadta a politikust, Magyar Péter részvétét fejezte ki és átadta az adományokat, kiemelve, hogy azokat milyen rövid idő alatt adták össze a magyarok. Az adományok egy részét Ungvárra juttatják el.

Magyar Péter körbejárta a légitámadás helyszínét az igazgatóval, akit többször is együttérzéséről, támogatásáról biztosított. 

A nap végén azért mindannyiunkat a tetteink minősítenek

– fogalmazott Magyar Péter, aki szerint az akció azt bizonyítja, hogy a Tisza Párt elutasítja a háborút, az orosz agressziót, a háborús bűncselekményeket, különösképpen a gyerekek ellen elkövetett erőszakot. 

Lehet luxusrepülőkön diktátortól diktátorig repülni – célzott Orbán Viktor állítólagos békemissziójára Magyar Péter, aki szerint a tettek számítanak, nem az említett gesztusok, a békét tettekkel lehet megteremteni. Megköszönte a Medspot Alapítvány és az önkéntesek segítségét, háláját fejezte ki azok felé, akik adományaikkal segítették a kezdeményezést.

A hétfői pusztítás képeit itt nézheti meg:


Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#magyar péter#tisza párt#orosz-ukrán háború#medspot alapítvány

Címlapról ajánljuk