Külföld

Megérkezett Amerikába Orbán Viktor

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 9. 20:03

A magyar miniszterelnök „békemissziójának” negyedik állomása Washington, a NATO csúcstalálkozója.

Orbán Viktor miniszterelnök az amerikai fővárosba érkezett, ahol részt vesz a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden. A miniszterelnök gépe a többi állam- és kormányfőéhez hasonlóan az Andrews légibázison landolt.

Az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozójának programjain kívül Orbán Viktor több kétoldalú tárgyalást is folytat NATO-tagállamok vezetőivel 

– mondta Havasi Bertalan.

Washington a magyar miniszterelnök „békemissziójának” negyedik állomása, a múlt héten előbb Kijevben, majd Moszkvában tárgyalt arról, hogy szerinte hogyan kellene az ukrajnai háborút békés úton rendezni. Útjának harmadik állomásán Pekingben vitatta meg a kínai béketervet:


Az Európai Unió tagállamainak egyes vezető politikusai eközben egyre bosszúsabban szemlélik Orbán Viktor körútját, azt kérve Charles Micheltől, hogy a jövő héten az Európai Parlamentben felszólalva tegye világossá: Orbán Viktor bárkivel tárgyal az EU-n kívül, azt csak a saját nevében teszi és nem képviseli az uniót. 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök a washingtoni Andrews légibázison, 2024. július 9-én – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Külföld#Európa#orbán viktor#nato#orosz-ukrán háború#usa#washington#egyesült államok

Címlapról ajánljuk