KÜLFÖLD

Putyin propagandistái kijelölték, kit kell hibáztatni a kényszersorozás túlkapásaiért

Putyin propagandistái kijelölték, kit kell hibáztatni a kényszersorozás túlkapásaiért

1:57
HíradóSzándékosan okozhatták az Északi Áramlat szivárgását a Balti-tengeren, a Kreml tagad
2022. szeptember 28. 18:57

Szándékosan okozhatták az Északi Áramlat szivárgását a Balti-tengeren, a Kreml tagad

Az Európai Unió és az Egyesült Államok szerint is egyértelműen szándékos támadás okozhatta az Északi Áramlat 1 és 2 földgázvezeték szivárgását a Balti-tengeren. Svéd és dán tudósok több robbanást is észleltek a tenger mélyén, közel a szivárgások helyéhez. Sokan Moszkvát gyanítják a szabotázsakció mögött, a Kreml azonban tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá.  
1:53
HíradóTizenegy millió ember maradt áram nélkül Kubában az Ian hurrikán miatt
2022. szeptember 28. 18:27

Tizenegy millió ember maradt áram nélkül Kubában az Ian hurrikán miatt

11 millió ember maradt áram nélkül Kubában, miután az Ian hurrikán lecsapott a szigetország nyugati felére. Az ország energiaellátása azért omlott össze, mert a vihar után nem tudták visszakapcsolni az ország legnagyobb erőművét. A hurrikán áradásokat is okozott, amely miatt épületek dőltek össze, máshol banán- és dohányültetvények kerültek víz alá. Eddig legalább két áldozata van az ítéletidőnek. Ian most Florida állam felé tart.
1:47
HíradóAmerikában a hurrikánra, míg Vietnámban tájfun érkezésére készülnek
2022. szeptember 27. 18:44

Amerikában a hurrikánra, míg Vietnámban tájfun érkezésére készülnek

Súlyos katasztrófával fenyeget a Florida nyugati területei felé közeledő Ian hurrikán - figyelmeztetett az állam kormányzója. Az előrejelzések szerint a következő órákban megerősödő trópusi ciklon szerdán érheti el az Egyesült Államokat. Közben Vietnámban, a korábban a Fülöp-szigeten pusztító Noru tájfun érkezésére készülnek. 800 ezer embert telepítettek ki.
KülföldHiába piszkolja be a kezét a hatalom, a mélyen gyökerező dühöt már nem tudja felszámolni Iránban
2022. szeptember 27. 10:45

Hiába piszkolja be a kezét a hatalom, a mélyen gyökerező dühöt már nem tudja felszámolni Iránban

Nem csitul a tüntetéshullám Iránban, ami egy 22 éves nő halála miatt robbant ki. Mahsza Aminit az ország erkölcsrendőrsége vette őrizetbe, mert nem viselte megfelelően a hidzsábot, ám rejtélyes körülmények között meghalt. A tiltakozók szerint agyonverték. A felkelések azonban jóval többről szólnak, mint a fejkendőről, éveken át elnyomott harag és kétségbeesés tört most felszínre. De változhat-e bármi az országban, vagy sikerül a hatóságoknak, ha kell erőszakkal megálljt parancsolniuk?