KÜLFÖLD

Van, aki a gyerekét, van, aki a veséjét adja el Afganisztánban, hogy ételhez jusson

Van, aki a gyerekét, van, aki a veséjét adja el Afganisztánban, hogy ételhez jusson

6:45
FókuszRémisztő magasan, a levegőben lógva vacsorázott Dubajban egy magyar pilóta és a Fókusz stábja
2022. november 28. 19:47

Rémisztő magasan, a levegőben lógva vacsorázott Dubajban egy magyar pilóta és a Fókusz stábja

Burkus Feri 10 éve repül autogiróval. Azért látogattunk el Dubajba, hogy Feri nekünk is megmutassa, milyen egy ránézésre helikopterhez hasonlító, de annál jóval kisebb járművel a levegőbe emelkedni. Nem volt szerencsénk, forgatásunkkor épp légtérzár volt. De így sem maradtunk tétlenek, egy étteremdarut próbáltunk ki, természetesen Ferivel. Két óra 52 méter magasan, ott, ahonnan a Pálma-szigetek is jól látszódtak. Lélegzetelállító volt.
5:38
FókuszElegük lett a 3 éve tartó szigorú korlátozásokból, rendőrökkel csaptak össze Kínában a tüntetők
2022. november 28. 19:32

Elegük lett a 3 éve tartó szigorú korlátozásokból, rendőrökkel csaptak össze Kínában a tüntetők

Tüntetések és zavargások robbantak ki több kínai nagy városban is a covidkorlátozások miatt. Sanghajban a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, akik erőszakkal oszlatták a tömeget. Gumibotokkal ütötték az embereket és barikádokat is emeltek az egyre mérgesebb tömeg miatt. Pekingben is egyre többen mennek utcára, hogy a maszkviselés és a kötelező covidtesztek ellen tüntessenek.
1:35
HíradóVillanypóznának ütközött egy kisrepülő, a pilótát és utasát a harminc méter magasan lógó gépből szabadították ki
2022. november 28. 18:36

Villanypóznának ütközött egy kisrepülő, a pilótát és utasát a harminc méter magasan lógó gépből szabadították ki

Villanypóznának ütközött és a kábelekbe gabalyodott egy kisrepülő az amerikai főváros környékén vasárnap délután. A súlyos sérült pilótát és utasát csak hét órával később, éjfél után tudták kiszabadítani a 30 méter magasan lógó gépből. A baleset áramszünetet okozott 120 ezer felhasználónál. Volt, ahol reggelre sem állt helyre a szolgáltatás.  
1:52
HíradóKönnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget a rendőrök Brüsszelben, ahol a marokkói-belga focimeccs után súlyos zavargás tört ki
2022. november 28. 18:30

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget a rendőrök Brüsszelben, ahol a marokkói-belga focimeccs után súlyos zavargás tört ki

Súlyos zavargások törtek ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó a katari labdarúgó világbajnokságon 2-0-ra megverte a belga válogatottat. A mérkőzés után marokkói zászlókkal ünneplő tömeg lepte el az utcákat, a szurkolók egy csoportja azonban törni-zúzni és gyújtogatni kezdett. A rendőrség csak könnygáz és vízágyúk bevetésével tudott úrrá lenni a káoszon.