KÜLFÖLD

2:17
HíradóFolytatódnak a tiltakozások az orosz besorozás ellen, közben már 260 ezer férfi elmenekült az országból
2022. szeptember 26. 19:09

Folytatódnak a tiltakozások az orosz besorozás ellen, közben már 260 ezer férfi elmenekült az országból

Több mint negyedmillió férfi menekült el Oroszországból azóta, hogy múlt szerdán az orosz elnök elrendelte a részleges mozgósítást az ukrán hadművelet miatt. Az adatot az orosz titkosszolgálat hozta nyilvánosságra. Egy moszkvai képviselő erre reagálva a határok lezárását javasolta. Közben folytatódnak a tiltakozások is a besorozás ellen. Szibériában rá is lőttek egy toborzótisztre.
2:19
HíradóEurópa harmadik legnagyobb gazdaságát szélsőjobboldaliak fogják vezetni
2022. szeptember 26. 19:09

Európa harmadik legnagyobb gazdaságát szélsőjobboldaliak fogják vezetni

A második világháború óta először lesz szélsőjobboldali vezetése Olaszországnak, miután az előzetes eredmények alapján a fasiszta gyökerű Olaszország Fivérei nevű párt nyerte a parlamenti választásokat. Szövetségeseivel együtt bő 10 százalékkal kapott több szavazatot, mint a baloldali koalíció. Giorgia Meloni személyében először lehet női miniszterelnöke Olaszországnak.
2:46
Híradó„Gyertek, és haljatok meg ti is velünk a lövészárkokban!" – A háborúba bevonulók összeverekedtek a rendőrökkel
2022. szeptember 25. 19:02

„Gyertek, és haljatok meg ti is velünk a lövészárkokban!" – A háborúba bevonulók összeverekedtek a rendőrökkel

Brutális erőszakkal és tömeges letartóztatásokkal próbálnak úrrá lenni az orosz hatóságok a háborús mozgósítás elleni országos tüntetéshullámon. Vlagyimir Putyin szerdai bejelentése óta már több mint kétezer embert vettek őrizetbe, a hadköteles férfiak pedig tömegesen menekülnek az országból. A bevonulók között is egyre nehezebb fenntartani a fegyelmet, volt ahol összeverekedtek a rendőrökkel.
3:34
HíradóTengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona – sosem látott még ilyen pokoli vihart Kanada
2022. szeptember 25. 17:10

Tengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona – sosem látott még ilyen pokoli vihart Kanada

A hét elején még a karibi szigetvilágban pusztító Fiona tegnapelőttig hurrikánként tombolt, és tempósan közelített Kanada felé. A szakemberek szerint ilyen erős vihar még nem fenyegette az országot, a veszélyeztetett helyeken élőket ezért igyekeztek kitelepíteni vagy felkészíteni őket az ítéletidőre. A vihar végül időnként 160 kilométer per órás széllökésekkel érte el a szárazföldet, és rengeteg csapadékot zúdított a térségre. Az ott lakók közül többen azt mondták, hogy még sosem láttak ilyet. 
2:18
HíradóFegyveres orosz katonák gyűjtik a megszállt ukrán területek lakóinak voksait a népszavazáson
2022. szeptember 24. 19:02

Fegyveres orosz katonák gyűjtik a megszállt ukrán területek lakóinak voksait a népszavazáson

Fegyveres orosz katonák gyűjtik a megszállt ukrán területek lakóinak szavazatait, hogy szeretnének-e Oroszországhoz csatlakozni. A Moszkva által megrendezett, kötelező részvételű népszavazás végeredménye borítékolható, igaz, érvényességét az ENSZ, Ukrajna és a nyugati hatalmak sem ismerik el. Ráadásul az ukrán hadsereg egyre több települést szabadít fel azon a területen, amit az oroszok elcsatolnának.