KÜLFÖLD

1:08
KülföldHalálra fagytak a lajhárok a repülő rakterében
2023. január 31. 8:13

Halálra fagytak a lajhárok a repülő rakterében

Elpusztult három lajhár a belgiumi Liege repterén, miután az állatokat szállító repülő a január 21-i hétvégén a kifutópályán ragadt a heves havazás miatt. A gép egy teljes napon át vesztegelt a gurulóúton, amit veszélyes lett volna megközelíteni, ezért még csak meg sem próbálta senki. Kilenc állatott szállítottak Peruból Indonéziába egy katari céggel. Közülük pusztult el három, vélhetően, mert halálra fagytak, tekintve, hogy a lajhárok 20-25 Celsius-fokos hőmérséklethez vannak szokva. A Liege-i repülőtér egyébként híres arról, hogy felkészülten és profin bánnak az állatokkal, most mégis egy napba tellett, mire ránéztek a lajhárokra. A repülőtér a szállítócég egymást hibáztatja az eset miatt. 
1:39
HíradóVideón az elképesztő életmentés: másodpercekkel azelőtt húzták ki a kocsijából, hogy felrobbant volna
2023. január 30. 13:57

Videón az elképesztő életmentés: másodpercekkel azelőtt húzták ki a kocsijából, hogy felrobbant volna

Hatalmas szerencséje volt annak az amerikai sofőrnek, aki a Las Vegas Stripen egy pálmafának ütközött, majd elvesztette eszméletét. Az autó először még csak füstölt, majd amikor egy járókelő és egy helyi rendőr a férfi segítségére sietett már lángolt. A két férfinek még pont időben sikerült az eszméletlen sofőrt kellő távolságba vinnie, mielőtt az autó berobbant volna.
KülföldBajban lesznek az oroszok, ha elindulnak a német Leopardok az ukrán síkon
2023. január 30. 10:59

Bajban lesznek az oroszok, ha elindulnak a német Leopardok az ukrán síkon

Most valósulhat meg a hidegháborús felállás: a mennyiség száll szembe a minőséggel: jóval könnyebb orosz harckocsiknak kell szembeszállniuk a nyugatról érkező, csúcstechnológiás Leopardokkal az ukrán harcmezőkön. A szakértő szerint egy Leopard 2-es harckocsi kilövéséért cserébe a legfejlettebb orosz harckocsiból talán kettőt is be kell majd áldozni, a T-72-esekből pedig akár hármat-négyet is. Kérdés, hozhat-e mindez átütő sikereket a fronton, bár alapavetően most mindenki arra koncentrál, hogy egy későbbi tárgyalásra minél előnyösebb pozíciót harcoljon ki magának.
2:05
HíradóHáromból két robbanóanyaggal ellátott robotrepülőt tudtak megsemmisíteni, a harmadik becsapódott egy iráni katonai létesítménybe
2023. január 29. 19:03

Háromból két robbanóanyaggal ellátott robotrepülőt tudtak megsemmisíteni, a harmadik becsapódott egy iráni katonai létesítménybe

Dróntámadás ért egy iráni katonai létesítményt az ország középső részén. Teherán szerint légvédelmük a levegőben megsemmisített két, robbanóanyaggal ellátott robotrepülőt, egy pedig becsapódott ugyan az épületbe, de csak kisebb károkat okozott. Ezzel egyidőben egy olajfinomító is kigyulladt Tebríz városában, a hatóságok szerint azonban nincs összefüggés a két eset között.