Külföld

Hasznos idiótának és bohócnak nevezték Orbán Viktort a Kijevet ért orosz bombázás után

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 21:02

A cseh külügyminiszter és egy osztrák EP-képviselő is beolvasott Orbán Viktornak az X-en, miután az oroszok lebombázták Kijevben a gyermekonkológiát.

„Miközben a hasznos idióták a Putyinnal való békéről hadoválnak, ő rakétákat küld egy gyermekkórházra. Jelenleg a NATO-csúcstalálkozóra tartok, hogy egy hosszú távú stratégiát szorgalmazzak Oroszország megfékezésére. Nem lehet engedni az agressziónak” – írta Jan Lipavsky cseh külügyminiszter az X-en.

Lipavsky a hasznos idiótán Orbán Viktort értette, aki saját bevallása szerint békemisszión volt az elmúlt napokban Kijevben, Moszkvában és Pekingben és emiatt az uniós vezetők bírálták.

Nem csak a cseh külügyminiszter váltott erősebb hangnemre az orosz terrorbombázás miatt. A 444.hu kiszúrta Helmut Brandstätter, osztrák liberális EP-képviselő posztját, aki azt írta,

Te egy bohóc vagy! Putyin gyerekeket gyilkol, alig egy nappal azután, hogy találkoztál vele. És te a békéről beszélsz? Nézd meg a képeket a kijevi gyermekkórházról és fogd be!

Több ukrán várost is orosz rakétatámadás ért hétfőn Ukrajnában, legkevesebb 29 civil meghalt, és sokan megsebesültek. Kijevben a gyermekonkológiát is találat érte, ahol két ember meghalt és többen a romok alatt rekedtek:


Nyitókép: Reuters/Evgenia Novozhenina

#Külföld#orosz-ukrán háború#orbán viktor#jan lipavsky#helmut brandstätter#idióta#bohóc

Címlapról ajánljuk