Belföld

Magyar Péter virágot vitt az Ukrajna elleni háborúban elesett magyar katonák sírjára

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 12. 21:10

Miután hazatért, a politikus azt írta, sokan próbálták lebeszélni a kijevi látogatásról.

Hazaérkezett ukrajnai útjáról Magyar Péter, miután a héten 20 millió forintot és rengeteg tárgyi adományt vitt a háború sújtotta Ukrajnába. Facebook-oldalán arról számolt be, hogy látogatása utolsó mozzanataként virágot vitt az ungvári katonai temetőben nyugvó Kiss Sándor tengerészgyalogos és Magyar Róbert honvéd sírjára. „Az ungvári belvárosban nyitott temetőben már 160 elesett katona sírja található, köztük több, mint tíz magyar testvérünké” – írta a Tisza Párt alelnöke péntek délutáni posztjában.

Egy másik posztban arról írt, hogy szombat este öt órától egy pódiumbeszélgetésen vesz rész az EFOTT-on (az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját 2024-ben is a Velencei-tó északi partján, Sukorónál rendezik, idén az Óbudai Egyetem a rendezvény házigazdája).

Magyar Péter emellett megköszönte a rengeteg aggódást, de mint írta, minden rendben ment az ukrajnai út során.

Sokan próbáltak lebeszélni minket a kijevi humanitárius látogatásról, de utólag is azt mondom, hogy ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehettünk

– írta Magyar Péter, egyúttal megköszönve a kárpátaljai magyaroknak a szeretetteljes fogadtatást.

Magyar azt tapasztalta útja során, hogy a kárpátaljai magyarság hálás ugyan az anyaország támogatásáért, azonban sokan beszéltek a támogatások körüli visszaélésekről, amelyben a kárpátaljai és a hazai politikai vezetés is érintett.

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

#Belföld#magyar péter#ukrajna#kijev#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk