Belföld

Orbán Viktor: Oroszország legyőzését nehéz elképzelni

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 15:32

Orbán Viktor arról beszélt a Bildnek, hogy Putyinnak világos elképzelése van arról, hogy mi fog történni, és hogyan fog Oroszország győzni.

„A következő hónapokban a fronton rosszabbodni fognak a dolgok. Több fegyver van, és az oroszok elszántabbak” – indokolta a Bildnek adott interjúban Orbán Viktor, miért kezdett az általa csak békemisszónak nevezett körútba, amin eddig Kijevben, Moszkvában és Pekingben tárgyalt a vezetőkkel.

A motivációjáról azt mondta, „a fő érv az emberi életek elvesztésének elkerülése. Ez a legfontosabb erkölcsi motiváció. De ott van Európa önérdeke is, mert ami itt történik, az nagyon rossz nekünk.” A tárgyalásokról azt mondta, hogy nem kritizál, semleges közvetítőként viselkedik.

Arra a kérdésre, hogy Putyin hisz-e a győzelemben azt mondta a kormányfő, hogy 

többről van szó. Világos elképzelése van arról, hogy mi fog történni, és hogyan fog Oroszország győzni. Ugyanez vonatkozik Zelenszkijre is.


Orbán kijelentette, hogy „Putyin nem veszíthet, ha a katonákat, a felszerelést és a technológiát nézzük. Oroszország legyőzése olyan gondolat, amit nehéz elképzelni”.

A Bild szerkesztője, Paul Ronzheimer felvetette, hogy az ukrán katonák nem akarnak tűzszünetet, mert nem szeretnék ha az oroszok közel lennének a családjukhoz. Erre Orbán azt mondta ingerülten, hogy 

ha jól értem, németként az imént azt próbálta elmagyarázni nekem, hogy mit jelent az oroszok közelében élni? Ne felejtse el, hogy Budapesten vagyunk. Senki sem oktathatja ki a magyarokat Oroszországról.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#orbán viktor#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#béke

Címlapról ajánljuk