ERZSÉBET KIRÁLYNŐ

Műkönnyező Meghan, sírrabló Katalin, családrobbantó Kamilla – ömlik a gyűlölet a királyi család női tagjaira

Műkönnyező Meghan, sírrabló Katalin, családrobbantó Kamilla – ömlik a gyűlölet a királyi család női tagjaira

KülföldMeghan fekete leple, Katalin gyöngy nyaklánca, Sára gyémántfecskéje – így üzentek öltözetükkel a királyi család hölgy tagjai
2022. szeptember 20. 16:41

Meghan fekete leple, Katalin gyöngy nyaklánca, Sára gyémántfecskéje – így üzentek öltözetükkel a királyi család hölgy tagjai

Szigorú öltözködési szabályok kötik azokat, akik hivatalos minőségükben vesznek részt egy állami temetésen. Kevés tér jut a szimbólumoknak, személyes üzeneteknek, ezt a kis mozgásteret azonban a királyi család hölgyei tiszteletteljesen használták ki. II. Erzsébet temetésén az európai, formális megjelenés legmagasabb szintjét láthattuk. Katalin hercegné és Meghan hercegné is ugyanazt az öltözködési stratégiát választották. 
KülföldIII. Károly legfőbb tanácsadójává és a dinasztia legfontosabb női tagjává léphet elő Anna hercegnő, a brit monarchia napszámosa
2022. szeptember 20. 6:09

III. Károly legfőbb tanácsadójává és a dinasztia legfontosabb női tagjává léphet elő Anna hercegnő, a brit monarchia napszámosa

Bár Anna királyi hercegnő csak a 16. a trónöröklési sorban, és még Vilmos herceg 7 éves lánya is megelőzi, a 72 éves hercegnő messze népszerűbb bátyjánál, a királynál, és sokkal nagyobb munkabírású, mint a király család bármely tagja. Ő lehet majd Károly támasza a zűrös családi ügyekben is.
4:08
FókuszVilágszerte négymilliárd ember követheti II. Erzsébet hétfői temetését
2022. szeptember 16. 19:57

Világszerte négymilliárd ember követheti II. Erzsébet hétfői temetését

II. Erzsébet hétfői temetéséig bárki leróhatja tiszteletét a királynő koporsója előtt. Londonban már pénteken kora hajnalban is gyászolók ezrei várakoztak a Temze partján. A nyolc kilométeres sorban a szerencsések még David Beckhammel is találkozhattak, aki szívesen fotózkodott a rajongókkal. Szellő István csütörtökön érkezett meg az Egyesült Királyságba, és egészen a temetés napjáig ott marad, hogy tudósítson az RTL-nek.
2:22
HíradóNem lehet virágot, emléktárgyat vinni, és fényképezni is tilos II. Erzsébet koporsójánál
2022. szeptember 14. 18:36

Nem lehet virágot, emléktárgyat vinni, és fényképezni is tilos II. Erzsébet koporsójánál

Este hatkor nyílt meg a londoni Westminster Hall kapuja, hogy a gyászolók leróhassák kegyeletüket II. Erzsébet koporsójánál. Van, aki már hétfő óta sorban áll, csak azért, hogy az elsők közt léphessen a múlt héten elhunyt királynő ravatalához. A koporsót hétfő reggel fél 7-ig, a nap 24 órájában látogathatják. Több százezer látogatóra számítanak, és a szervezők szerint lesznek, akiknek 30 óránál is többet kell majd várniuk, hogy bejussanak.
5:22
FókuszMilliárdos vagyonon osztoznak a királyi család tagjai, de olyan is van, aki semmit sem kap a mesés örökségből
2022. szeptember 13. 20:15

Milliárdos vagyonon osztoznak a királyi család tagjai, de olyan is van, aki semmit sem kap a mesés örökségből

Ékszerek, értékpapírok, felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, föld, kastélyok. Ezek mind-mind Erzsébet királynő vagyonához tartoztak, most viszont Károly király megörököl mindent. És mivel mindenki feljebb lépett egyet a trónörökösi sorban, ezért például Vilmos herceg megkapja azt, ami eddig Károlyé volt. Erzsébet magánvagyonán is osztoznak majd a családtagok, ez átszámítva körülbelül 234 milliárd forint értékű.
6:10
FókuszII. Erzsébet halálával a trónöröklési sorrend is megváltozott
2022. szeptember 12. 19:33

II. Erzsébet halálával a trónöröklési sorrend is megváltozott

Egy hét múlva, szeptember 19-én vesznek végső búcsút II. Erzsébet királynőtől. A koporsó kedden ér Londonba, előtte 24 órára felravatalozzák. A gyászszertartás előtti minden egyes lépést figyeli az egész világ. Hol lesz az állami temetés? Hogyan zajlik ebben a helyzetben a munkamegosztás a családtagok között? A királynő halálával egyébként az öröklési sorrend is változott. És vajon elképzelhető-e, hogy Meghan és Harry újra közelebb kerül a családhoz?