Külföld

Telefonálás közben átszáguldott a piroson a brit herceg, most III. Károlyra hivatkozva kéri, ne vegyék el a jogosítványát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 16:50

Kivételes nehézségek érnék, ha most nem vezethetne. 

A 65 éves Edward William Fitzalan-Howard, Norfolk hercege, egyike volt azoknak, akik részt vettek II. Erzsébet temetésének szervezésében, és az egyik felelőse III. Károly leendő koronázási ceremóniájának is. A brit nemes úr azonban a vezetés terén már nem ennyire felelősségtudatos.

Április 7-én ugyanis kék BMW-jével a piros lámpán száguldott át, miközben éppen telefonált – írta meg a Daily Mail. Szerencsétlenségére a rendőrök orra előtt. A herceg nem tagadta tettét. Normál esetben itt véget is érne a történet, csakhogy a tekintetes úr eddig már kilenc büntetőpontot szedett össze gyorshajtás miatt, ez a mostani pedig 6-ot ért, ami azzal jár, hogy fél évre elveszik a jogosítványát.

A norfolki hercegnek azonban ez nagyon nem tetszik. Most azzal érvel, hogy ügyét részben zárt ajtók mögött kell tárgyalni, mert az érinti III. Károly koronázását is, márpedig az nemzetbiztonsági érdek, hogy erről semmi sem derüljön ki. Azzal is érvelt, hogy „kivételes nehézségek” érnék, ha elvennék a jogosítványát, és vélhetően ezekről kellene számot adnia a tárgyaláson, ezért is kérhette a sajtó kizárását. Arról, hogy a büntetését a koronázási ceremónia után kelljen lerónia, egyelőre nem érkeztek hírek.

Nyitókép: Edward William Fitzalan-Howard a kép jobb oldalán díszegyenruhában áll – Fotó: Kirsty O'Connor – WPA Pool/Getty Images

#Külföld#erzsébet királynő#iii. károly#koronázás#herceg#bmw#büntetés

Címlapról ajánljuk