Baleset-bűnügy

Azzal védekezett egy brit gyorshajtó, hogy feldúlta a királynő halálhíre

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 19:07

Szép próbálkozás volt, de sajnos nem hatotta meg a bíróságot.

Egy edinburgh-i gyorshajtó azzal próbált kibújni a járművezetéstől való eltiltás alól, hogy azt állította, azért hajtott gyorsan, mert „feldúlt” volt a királynő halála miatt – írja az Edinburgh Live.

A 63 éves Andrew Peters-t tavaly szeptember 8-án csípték el, amint Volkswagen Golfjával 68 mérföld/órás (109 km/órás) sebességgel hajtott egy 60 mérföld/órás zónában, az M5-ös autópályán, 18.45-kor – 15 perccel azután, hogy a királynő halálhírét bejelentették a nemzetnek.

Peters azt mondta a bíróságnak, hogy „feldúlt” és „zavart” volt, miután meghallgatta a híreket a rádióban. „Az időpont jelentős. Este fél hétkor bejelentették a királynő halálát. Feldúlt voltam, nem vettem észre a sebességkorlátozó táblát. Az 1960-as években születtem, a királynő az életem része volt” – érvelt a bíróságon.

Peters elmondta azt is, hogy már kilenc büntetőpontja volt, ezért az eset előtt óvatosan közlekedett. Azokat a járművezetőket, akiknek összegyűlik 12 büntetőpont, általában automatikus eltiltással sújtják, hacsak nem tudják bizonyítani a „kivételes nehézséget”.

Peters elmondta a bíróságnak, hogy tanácsadói vállalkozása van, az eltiltás pedig nagyon megnehezítené az életét, és anyagilag is hatással lenne rá.

A bírák tíz percig vitatkoztak az ügyről, mielőtt elutasították Peters védekezését és hat hónapos eltiltással sújtották.

Peters összesen 538 font (több mint 235 ezer forint) bírságot is kapott. 

Nyitókép: Lewis Storey/Getty Images

#Baleset-bűnügy#egyesült királyság#gyorshajtás#büntetés#autó#vezetés#ii. erzsébet#erzsébet királynő#királynő#halálhír#bíróság

Címlapról ajánljuk