BALESET-BŰNÜGY

„Minden segítséget jó szándékból tettem” – Völner Pál szerint képviselőként nem fordíthat hátat a hozzá fordulóknak

„Minden segítséget jó szándékból tettem” – Völner Pál szerint képviselőként nem fordíthat hátat a hozzá fordulóknak

1:46
HíradóTöbb mint ötmilliárd forintos áfacsalással vádolják a lamborghinis „sajtkirályt” és bűntársait
2023. január 28. 18:42

Több mint ötmilliárd forintos áfacsalással vádolják a lamborghinis „sajtkirályt” és bűntársait

Letöltendő fegyházbüntetést kér az ügyészség arra a férfira, aki a koronavírus-járvány idején jótevőként tűnt fel, és Lamborghinijéből osztogatott maszkokat a kórházaknak. A sajtkirályként becézett férfit és bűntársait több mint 5 milliárd forintos áfacsalással vádolják, ezért 8, 9 és 10 évre küldenék börtönbe őket.
1:28
HíradóRejtélyes ezüst autót keres a rendőrség, utasai láthatták a karácsonyi halálos balesetet
2023. január 28. 18:38

Rejtélyes ezüst autót keres a rendőrség, utasai láthatták a karácsonyi halálos balesetet

Egy ezüst színű Suzuki Swift utasait keresik a rendőrök, akik láthatták a karácsony első napján, Zalaegerszegen történt halálos balesetet. Egy motoros két autóval is összeütközött, a 23 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy esélye sem volt a túlélésre. A rendőrség azt kéri, jelentkezzen, akinek bármilyen információja van a balesetről.
1:31
HíradóKitalálta, hogyan tüntetheti el a lopott aranyrögöket: aranyrudakat öntött belőlük
2023. január 27. 18:28

Kitalálta, hogyan tüntetheti el a lopott aranyrögöket: aranyrudakat öntött belőlük

Aranyrudakat öntött az aranyrögökből, így akarta eltüntetni egy férfi az egy kiló lopott nemesfémet. Erről biztonsági kamera is készített felvételt. A tavaly márciusi eset miatt az ügyészség most emelt vádat. Szerintük a videón szereplő vádlott találta ki, hogy egy budapesti cégtől nemesfémet lop, de a betöréssel egy ismerősét bízta meg, akinek egy másik férfi segített.
1:29
HíradóVideón a szegedi autósüldözés: embercsempész száguldott végig a városon
2023. január 27. 18:28

Videón a szegedi autósüldözés: embercsempész száguldott végig a városon

A piros lámpa ellenére hajtott át egy forgalmas kereszteződésen, bement a belvárosba, lehajtott a rakpartra, míg végül a város túlsó felén fogták el a rendőrök. Az autós a fél városon keresztül száguldott. Végül Szeged túlsó végében, az úgynevezett tápéi városrészben, a Tisza gáton fogták el. A rendőrségnél nyilatkozni nem akartak az ügyről, de annyit megerősítettek, hogy valóban embercsempész vezette a kocsit és utasai is voltak, de hogy mennyien, egyelő
2:03
HíradóMegijedt a rendőröktől, ezért szúrta meg egyiküket a fia – ezt mondja a dunaújvárosi 16 éves támadó anyja
2023. január 27. 18:26

Megijedt a rendőröktől, ezért szúrta meg egyiküket a fia – ezt mondja a dunaújvárosi 16 éves támadó anyja

Tiltották egymástól a 16 éves szerelmeseket, ezért szökött meg a lány a családjától, és szerda este ezért próbáltak menekülni a rendőrök elől is Dunaújvárosban – ezt mesélte stábunknak az egyik járőrt késsel megsebesítő fiú anyja. A támadó a kihallgatásán mindent tagadott. Kezdeményezték letartóztatását, amiről pénteken dönthet a bíróság. A rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
2:31
Híradó„Tudtam, hogy lesz baj, csak nem ezt, hogy ekkora” – megszólalt a rendőrkéseléssel vádolt fiú édesanyja
2023. január 27. 16:29

„Tudtam, hogy lesz baj, csak nem ezt, hogy ekkora” – megszólalt a rendőrkéseléssel vádolt fiú édesanyja

Egymásra rossz hatással voltak – ezt mondta annak a fiúnak az édesanyja, akit egy rendőr megszúrásával vádolnak. Tiltották egymástól a 16 éves szerelmeseket, ezért szökött meg a lány a családjától, és szerda este ezért próbáltak megszökni az őket kereső rendőrök elől. Menekülés közben a lépcsőházban szembetalálkoztak a rendőrökkel, akikkel a fiú dulakodni kezdett, eközben egyiküket a késével lábon szúrta.
1:57
HíradóFegyverrel rontott volt párjára és férjére egy férfi Dunaharasztiban, 14 évre börtönbe mehet
2023. január 26. 18:26

Fegyverrel rontott volt párjára és férjére egy férfi Dunaharasztiban, 14 évre börtönbe mehet

14 év börtönt kér az ügyészség a férfira, aki a vád szerint meg akarta ölni volt barátnőjét és annak férjét két éve Dunaharasztiban. Egy illegálisan szerzett, többször átalakított fegyverrel rontott rájuk a lakásukban, miután a nő, akivel viszonya volt, visszament a férjéhez. A támadó kétszer is lőtt a dulakodás közben, csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg. A férfi tagadja a vádakat.
2:17
Baleset-bűnügyTöbb száz rendőr vesz végső búcsút Mátészalkán bajtársuktól, Baumann Pétertől
2023. január 26. 13:20

Több száz rendőr vesz végső búcsút Mátészalkán bajtársuktól, Baumann Pétertől

Több száz rendőr érkezett a mátészalkai temetőhöz vezető úton, hogy leróják kegyeletüket Baumann Péter előtt. A posztumusz főhadnaggyá kinevezett rendőr január 12-én este halt meg, amikor két kollégájával egy zavart férfival szemben intézkedtek ez újbudai társasháznál. A támadó mindhármukat megkéselte, majd menekülni kezdett, a rendőrök lábon lőtték, úgy tudták elfogni. Csütörtöki temetésén várhatóan Pintér Sándor belügyminiszter is ott lesz. Mátészalkán 11 óra óta vannak útlezárások és rendőrök irányítják a forgalmat. A családtagok és ismerősök mellett rengeteg helyi is érkezik a temetőbe feketébe öltözve, koszorúkkal a kezükben. 
1:44
HíradóNyugtatókkal teli borral mérgezhették meg rokonaikat, a 85 éves férfi nem élte túl
2023. január 25. 18:31

Nyugtatókkal teli borral mérgezhették meg rokonaikat, a 85 éves férfi nem élte túl

A születésnapi ajándék borba rakott gyógyszereket – így mérgezhetett meg egy idős házaspárt a rokonságuk. Az ügyészség most emelt vádat a három évvel ezelőtti ügyben négy ember ellen. A 85 éves férj nem élte túl. A vádirat szerint a rokonok kihasználták az idősek megromlott állapotát, pénzt loptak tőlük és a bankkártyájukat is használták. Az elsőrendű vádlott korábban Híradónknak azt mondta, hogy nem mérgezte meg rokonait.  
1:41
HíradóKegyetlenül bántak magyar futtatóik a Berlinben dolgoztatott lányokkal
2023. január 25. 18:20

Kegyetlenül bántak magyar futtatóik a Berlinben dolgoztatott lányokkal

Tovább kellett dolgozniuk, ha nem teljesítették a napi elvárt bevételt. A gyanú szerint kegyetlenül bántak magyar futtatóik a Berlinben dolgoztatott lányokkal. A nőket ők maguk vitték ki a német fővárosba, és prostitúcióra kényszerítették őket. A német és magyar rendőrség közös akciójaként a banda négy tagja közül hármat elfogtak, egy társukat még keresik. 
1:57
HíradóTöbbször fagyizni vitte és közben molesztálta szomszédja ötéves kislányát egy miskolci férfi
2023. január 25. 18:18

Többször fagyizni vitte és közben molesztálta szomszédja ötéves kislányát egy miskolci férfi

Öt éves kislány szexuális bántalmazásával vádol az ügyészség egy 78 éves férfit Miskolcon. A vád szerint többször fagyizni vitte a szomszéd házban lakó ismerősének kislányát, és ezalatt zaklatta. Az utolsó alkalommal fájdalmat okozott a gyereknek, aki ekkor mondta el édesanyjának a történteket. Ha a férfi beismerő vallomást tesz, már az előkészítő ülésen kiszabhatnak rá 8 év fegyházbüntetést.
1:34
HíradóTúl gyorsan hajtott a fiatal sofőr, hat autó tört össze miatta az M85-ös autóúton
2023. január 25. 18:15

Túl gyorsan hajtott a fiatal sofőr, hat autó tört össze miatta az M85-ös autóúton

Túl gyorsan mehetett az a 23 éves sofőr, aki balesetet okozott reggel az M85-ös autóúton Enesénél. Kocsijával a szalagkorlátnak csapódott, majd az út közepén állt meg, emiatt még 5 autó ment egymásnak. A balesetben senki sem sérült meg. Az a feltehetően ittas sofőr azonban nem úszta meg sérülés nélkül, aki Kiskunfélegyházánál esett árokba kocsijával.
2:12
HíradóKalapáccsal a kezében várta a TEK-eseket a fenyegetőző
2023. január 24. 18:47

Kalapáccsal a kezében várta a TEK-eseket a fenyegetőző

Rendőrök közé hajított egy kalapácsot egy férfi Heves megyében. Csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg, a férfit hétfőn emberölési kísérlet miatt tartóztatták le. Nyírbátorban három napja egy másik férfi azzal fenyegetőzött, hogy újabb rendőrgyilkosság lesz. Az nem tetszett neki, hogy a hétvégén kimentek a házához a körözés alatt álló lányáért. A fenyegetőzőt már el is ítélték. Tavaly országszerte összesen 280 esetben támadtak rendőrökre.
2:12
HíradóA brutális csépai rablógyilkosság egyik vádlottja szerint azért nem lehet ő gyilkos, mert éppen akkor a szomszéd faluban játékgépezett
2023. január 24. 18:24

A brutális csépai rablógyilkosság egyik vádlottja szerint azért nem lehet ő gyilkos, mert éppen akkor a szomszéd faluban játékgépezett

Épp játékgépezett a szomszéd faluban, ezért nem lehet ő a gyilkos – ezzel védekezik a brutális csépai rablógyilkosság egyik vádlottja.  Az ügyészség szerint a férfi és egyik rokona még 2008-ban törtek rá egy idős asszonyra, akit megvertek, megfojtottak, majd kifosztottak. A rendőrök 12 év után, egy DNS-nyom alapján tudták azonosítani az egyik támadót, akit novemberben 14 és fél évre ítéltek. Társa ügyét most kezdték tárgyalni.