Bulvár

„Ilyen mérgesnek még sosem láttam” – Erzsébet királynő állítólag tajtékzott, amikor Harry és Meghan hazudott Lilibet nevéről

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 10:48

Erzsébet királynő valójában nem adta áldását, hogy Harry herceg és Meghan Markle gyermeke az ő becenevét kapja – állítja egy bennfentes forrás.

II. Erzsébet udvartartásának egyik hajdani tagja szerint a királynő tajtékozott a dühtől, amikor a fülébe jutott, hogy Harry és Meghan azt terjesztik, az áldásával kapta lányuk a Lilibet nevet, írja a Sun.

Ilyen mérgesnek még sosem láttam

– emlékezett vissza a lap bennfentes forrása.

Emlékeztetnek rá: Harry és Meghan a nagy nyilvánosság előtt kijelentették, hogy nem adták volna a Lilibet nevet (II. Erzsébet becenevét) a lányuknak, ha azt a királynő nem támogatja. A név magától II. Erzsébettől származik, aki kisgyerekként még nem tudta rendesen kimondani az Erzsébetet, amit így Lilibetnek ejtett. 

A Lilibet megragadt, de csak a legközelebbi hozzátartozói hívhatták így Erzsébetet.

Harry és Meghan bejelentése után a királyi család környezetéből nem hivatalosan cáfolták, hogy II. Erzsébet engedélyt adott volna a névhasználatra. A cáfolat cáfolata is hamarosan megérkezett, ezúttal a – saját verziójukhoz ragaszkodó – névadó szülőktől.

Nyitókép: Photo by John Stillwell - WPA Pool/Getty Images

#Bulvár#sussex#hercegi pár#harry herceg#meghan markle#lilibet#erzsébet királynő#ii. erzsébet#brit királyi család

Címlapról ajánljuk