Életmód

Videóra vették, ahogy Justin Trudeau a királynő temetése előtt Bohemian Rhapsodyt énekelt egy londoni hotelben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 20. 15:22

Rosszkor jött ez a rögtönzött Queen-karaoke. 

Videóra vették Justin Trudeau-t, ahogy egy londoni szállodában egy zongora mellett énekelget, két nappal a királynő temetése előtt – írja a BBC

A közösségi médiában megosztott videón a kanadai miniszterelnök a brit rockegyüttes, a Queen Bohemian Rhapsody című számát énekli.

Mivel Kanadában is II. Erzsébet volt az államfő, Trudeau szeptember 19-ét, a temetésének a napját nemzeti gyásznappá nyilvánította.

A kritikusok azzal vádolják a miniszterelnököt, hogy tiszteletlenség volt, amit művelt, mások viszont megvédték őt.

Trudeau szóvivője megerősítette, hogy a felvétel valódi, ám az nem világos, ki rögzítette. A videó a Corinthia szállodában készült, ahol a kanadai delegáció tartózkodott, szeptember 17-én, szombaton este.


A miniszterelnök pólóban volt, egy zongorának támaszkodott, és egy québeci zenész, Gregory Charles kísérte őt zongorán. A zenész a Globe and Mail-nek elmondta, hogy a delegáció két órán keresztül énekelt vele, és nagyon szórakoztató volt. 

A kanadai nyilvánosság azonban nem találta ennyire szórakoztatónak az ügyet. A Globe and Mail egyik rovatvezetője arról írt a Twitteren, hogy a „kínos” szó még csak meg sem közelíti azt, amit Trudeau csinált. Más úgy fogalmazott: „ő a miniszterelnök, nyilvános helyen, a királynő temetésének előestéjén. És így viselkedik?”

Vivian Bercovici, Kanada volt izraeli nagykövete azt írta: „Ő a kanadai miniszterelnök, aki Kanadát képviseli a királynő gyászhete alatt. A mi államfőnk. Ez nem Justinról szól. De fel kellene nőnie”.

Trudeau szóvivője azzal magyarázta az esetet, hogy a miniszterelnök egy kis összejövetelhez csatlakozott, a delegáció pedig azért ült össze, hogy tisztelegjen Őfelsége élete és szolgálata előtt. 

Nyitókép: Brian Lilley / Twitter

#Életmód#Justin Trudeau#miniszterelnök#kanada#ii. erzsébet királynő#erzsébet királynő#temetés#bohemian rhapsody#queen

Címlapról ajánljuk