Bulvár

Meghan Markle be akart költözni Erzsébet királynő palotájába

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 11:51

Pedig nem akármilyen ajándékot kaptak a néhai II. Erzsébet királynőtől.

Meghan Markle és férje, Harry herceg 2019 áprilisában költözött be a Windsor birtokon található Frogmore Cottage-ba, miután azt hónapokon át újították fel számukra. A tíz hálószobás házat II. Erzsébet királynő adta nászajándékba Sussex hercegének és hercegnéjének. A történelmi otthon a néhai uralkodó elsődleges rezidenciája, a windsori kastély közelében található. Azonban az Express cikke szerint a sussexi hercegi pár nem Frogmore-ban akart élni. 

Meghan hercegné és Harry herceg ugyanis magában a Windsori kastélyban akartak élni, és állítólag megkérdezték, hogy „házasságkötésük után rendelkezésre tudnának-e bocsátani lakrészeket.” Akkoriban csak a királynőnek és Fülöp hercegnek volt magánlakása a kastélyon belül, a többi családtag ugyan a birtokon, de más ingatlanokban élt.

A Windsori kastély csaknem 1000 éve szolgál a királyi család lakhelyéül. A hatalmas birtokon számos ingatlan található, a hatalmas kastélyoktól kezdve a hangulatosabb házakig. Vilmos herceg és Katalin hercegné, András herceg és volt felesége, Sarah Ferguson is a jelenlegi lakosok közé tartozik.

A királynő állítólag nem tartotta helyénvalónak a sussexi hercegi pár kérését és elutasította azt. A királynő ezután „udvariasan, de határozottan azt javasolta”, hogy a kastély helyett a közeli Frogmore Cottage-ban lakjanak.

Katie Nicholl új könyvében, a New Royals-ban írt a királynő döntéséről, illetve arról, hogy Frogmore-t a párnak ajándékozta. A 2020-ban elhunyt Lady Elizabeth Anson szerint az uralkodó nagy dolognak nevezte a windsori otthont, és remélte, hogy a herceg és a hercegné tiszteletben tartják nagylelkűségét. Lady Elizabeth Ansont idézve a szerző arról ír, hogy Frogmore valóban nagy dolog volt, a ház közvetlenül a királynő kertje mellett van, a párt lényegében a hátsókertjébe költöztette, beengedve őket magánéletébe.

A Frogmore Cottage állítólag csak egy volt a sok lehetőség közül a pár számára, és számos más windsori ház is felmerült lehetséges lakóhelyként. Ezek egyike volt az Adelaide Cottage, amely jelenleg a walesi hercegi pár otthona. Vilmos és Katalin  nyár végén költöztek be a négy hálószobás otthonba, ezzel az ötfős család Londonból Windsorba tette át otthonát.

A házikót, amely a koronabirtok 655 hektáros királyi magánparkjában található, 1831-ben építették vidéki menedéknek IV. Vilmos felesége, Adelaide királynő számára. Azóta számos brit uralkodó használta, köztük Viktória királynő is. A ház egyik leghíresebb egykori lakója Peter Townsend százados volt, aki az ötvenes évek elején Margit hercegnő szerelme volt. 

Nyitókép: Owen Cooban / Brit védelmi minisztérium / EPA / MTI

#Bulvár#meghan markle#ii.erzsébet#erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk