HÚS

Laborban növesztett húspogácsa, vegán étel vagy rovarok – mit együnk, ha a Föld megmentéséért végleg le kell mondanunk a húsról?

Laborban növesztett húspogácsa, vegán étel vagy rovarok – mit együnk, ha a Föld megmentéséért végleg le kell mondanunk a húsról?

2:36
HíradóMég a veszteséggel árult húsok árán sem emelhetnek, mert nem tudjuk kifizetni
2024. június 27. 18:52

Még a veszteséggel árult húsok árán sem emelhetnek, mert nem tudjuk kifizetni

A veszteséggel árult élelmiszerek sem drágulnak jövő hétfőtől, hiába szünteti meg a kormány a kötelező akciókat, állítja Raskó György agrárközgazdász. Azt mondja, annyira alacsony a magyar vásárlóerő, hogy a sertéscombot és a csirkemellet sem adhatják többért, pedig ezekért legfeljebb beszerzési árat kérhettek eddig az üzletláncok. A húsfeldolgozók emelnék az árakat, de egyelőre nem tehetik a szövetségük szerint.
EurópaKirályi ígéretből született, most a franciák nemzeti étele: így készül a pot-au-feu
2024. április 20. 15:15

Királyi ígéretből született, most a franciák nemzeti étele: így készül a pot-au-feu

Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Franciaország kedvencét, íme a pot-au-feu, vagyis a franciák kedvenc húsos levese.
1:28
Cápák között„Ebben annyi tartalék van, hogy elmondani nem tudom” – Moldován András nagyon lelkes lett Nagy Iván „űrhajójától”
2024. március 3. 20:40

„Ebben annyi tartalék van, hogy elmondani nem tudom” – Moldován András nagyon lelkes lett Nagy Iván „űrhajójától”

Moldován András szerint Nagy Iván vállalkozása, a Suncity BBQ egy igazi űrhajó, amit közösen hihetetlen magasságokba fognak juttatni. „A minőség és a szakértelem egy ideig mindent elvisz, és ez a legfontosabb, ettől van egy vállalatnak alapja” – fogalmazta meg a befektető, majd azt is elárulta, mi kell a vállalattá válás következő szintjéhez.
3:01
A KonyhafőnökVV Piros: Szeretném megmutatni, hogy sokkal több van bennem, mint amit láttak a ValóVilágban
2023. augusztus 20. 15:55

VV Piros: Szeretném megmutatni, hogy sokkal több van bennem, mint amit láttak a ValóVilágban

VV Piros a ValóVilág 11. évada után úgy érzi, hogy ideje megmutatnia egy olyan oldalát is, amit eddig még nem láthattak a tévénézők, így most a konyhában szeretne bizonyítani. A volt villalakó konkrét tervekkel érkezett a Konyhafőnök jubileumi évadába: elárulta, hogy melyik zsűritaghoz szeretne kerülni és azt is, hogy mik azok a helyzetek, amikor nem fog finomkodni.
2:10
HíradóA kötelező akciózás miatt a nagy láncoknál bezuhant több élelmiszer ára, de ez nem sokáig lesz így
2023. augusztus 7. 17:58

A kötelező akciózás miatt a nagy láncoknál bezuhant több élelmiszer ára, de ez nem sokáig lesz így

Hónapokig tartó csökkenés után ismét emelkedni kezdtek az élelmiszerárak a világpiacon. Egyetlen hónap alatt 12 százalékkal drágultak a növényi olajok az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint. A búzáért, a sajtért és a sertéshúsért is többet kértek júliusban, júniushoz képest. A GKI úgy számol, decemberben várhatóan 10-15 százalékkal kerülnek majd többe az élelmiszerek Magyarországon, mint egy évvel korábban.
Gazdaság„Az öregnek már ég a segge” – aggódnak a német húsipar szereplői, miután kiderült, hogyan trükköznek
2023. július 5. 6:20

„Az öregnek már ég a segge” – aggódnak a német húsipar szereplői, miután kiderült, hogyan trükköznek

„Az eredmény egy szinte folyékony pép, amely kilónként csak néhány centbe kerül, és amely – bocsánat a kifejezésért – úgy néz ki, mint a gyomorbetegek hányása” – érzékeltette Franz Voll egykori hentes és élelmiszer-ellenőr, hogy milyen is az úgynevezett mechanikusan lefejtett hús. Ilyesmit szinte minden nagy húsipari cég használ, de a németek nem igazán tüntetik fel a csomagoláson. Magyarországon sokkal szigorúbb a szabályozás.
1:20
FókuszMegvan az exkluzív éttermek új luxusfogása: az asztalra kerülhet az állati sejtekből növesztett csirke
2023. június 22. 20:12

Megvan az exkluzív éttermek új luxusfogása: az asztalra kerülhet az állati sejtekből növesztett csirke

Az Egyesült Államokban a Mezőgazdasági Minisztérium engedélyt adott bizonyos cégeknek a „laboratóriumban növesztett” vagy „termesztett” hússzerű termékek értékesítésére. A tenyésztett húst acéltartályokban termesztik, olyan sejtek felhasználásával, amelyek élő állatból, megtermékenyített petesejtből vagy egy speciális, tárolt sejtekből álló bankból származnak. A cél a tenyésztés környezeti hatásainak drasztikus csökkentése.
GazdaságEgekben az állateledelek ára, olcsóbb csirkemellel etetni a kutyánkat, macskánkat
2023. június 20. 6:09

Egekben az állateledelek ára, olcsóbb csirkemellel etetni a kutyánkat, macskánkat

Az állateledelek még az élelmiszereknél is drasztikusabban drágultak: márciusban 62, májusban 51 százalékkal kerültek többe, mint egy éve. Ott tartunk, hogy spórolásképpen már érdemesebb hatósági áras „embereledelt” adni a kutyánknak, még az is olcsóbb, mint a nem is színhús állateledel. Milyen húst érdemes vásárolni a házi kedvencünknek, és hogyan spórolhatunk?
2:38
HíradóAki az árstopos combon kívül másmilyen disznóhúst választ, keményen fizet – egy év alatt duplázódott az élő sertés világpiaci ára
2023. június 5. 18:45

Aki az árstopos combon kívül másmilyen disznóhúst választ, keményen fizet – egy év alatt duplázódott az élő sertés világpiaci ára

Még mélyebbre kell nyúlnia a pénztárcájában, aki nem árstopos disznóhúst akar – mondta a gyártók szövetségének elnöke az RTL Híradónak. Nagyot drágult a termelés, mert egy év alatt duplájára ugrott az élő sertés világpiaci ára. Már kilónként 4-500 forint a kereskedő vesztesége az árstopos combon Raskó György agrárközgazdász szerint, aki úgy számol, várhatóan a kötelező akciók keretében sem engedhetnek a disznóhús árából az üzletláncok. 
2:18
Ki vagy te„Nagyon durván megleptek minket a készítők” – nyers húsból készült szoborral sokkolták a Ki vagy te színészeit
2022. december 9. 15:25

„Nagyon durván megleptek minket a készítők” – nyers húsból készült szoborral sokkolták a Ki vagy te színészeit

A Ki vagy te krimisorozat harmadik epizódjában Brian magához hűen extrém alkotással állt a fotós növendékek elé. A színészekkel készült interjúnkból az is kiderül, hogy a sorozat készítői hogyan hozták ki a legőszintébb reakciót a színészekből, és hogy milyen – már fogyasztásra alkalmatlan – állati belsőségeket használtak a művészek az alkotáshoz.
2:27
HíradóA következő hónapokban lassú, de folyamatos lesz a drágulás
2021. március 9. 17:01

A következő hónapokban lassú, de folyamatos lesz a drágulás

Nemcsak a tej, hanem a húsáremelés is elkerülhetetlen, a következő hónapokban lassú, de folyamatos lesz a drágulás – jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Közben a KSH közzétette a legfrissebb adatokat, és ebből az derül ki, hogy az elmúlt egy évben több mint három százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon. Több termék ára ennek többszörösével.