Külföld

Majdnem kétmilliót fizettek egy aukción egy disznóért, hogy megmentsék, utána derült ki, csak a húsát vették meg

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 10:54

Nagy meglepetés érte a floridai házaspárt. 

Egy házaspár 4700 dollárt, azaz átszámítva nagyjából 1,7 millió forintot fizetett egy disznóért egy vásári aukción, hogy megmentsék a vágóhídtól és hazavigyék menhelyükre az állatot, aztán megtudták, hogy valójában csak a húsát vették meg – jelentette a helyi sajtó. Meg és Eric Weinberger elmondása szerint hat órán át várták, hogy véget érjen az árverés, és csak akkor mondta meg az egyik szervező, hogy nem vihetik haza élve az állatot, csak a húsát, miután levágták nekik a Bella nevű sertést.

Az állatot a vásár egy különleges programjának részként árverezték el. Az aukción gyerekek által felnevelt állatokra lehet licitálni, és a nyertes összegek a gyerekek kapják meg. A házaspár állítja, a vásár szervezői sehol sem jelezték, hogy levágásra szánt állatokról van szó.

A szervezők erre azt válaszolták a helyi sajtónak, hogy azt gondolták, mindenki tisztában van ezzel a kitétellel a vásáron megjelenő licitálók között, hozzátéve, hogy ilyen eset még soha nem történt meg. Közölték azt is, hogy az állatokat felnevelő gyerekek tisztában vannak azzal, mi lesz az állatok sorsa, hiszen pont az a lényeg, hogy húsfeldolgozásra kell felhizlalniuk a disznókat.

A vásár szervezői végül nem fogadták el a házaspár pénzét, de jelezték, hogy a Bella nevű disznót felnevelő 16 éves lány meg fogja kapni a 4700 dollárt. A vásáron egyébként általában kevesebb, mint kétezer dollárért kelnek el a disznók.

Nyitókép: Gyerekek által felnevelt disznókat vizsgálnak egy egy vásáron, Maryland államban. Fotó: Edwin Remsburg/VW Pics via Getty Images

#Külföld#disznó#sertés#árverés#aukció#vásár#mentés#disznóvágás#hús

Címlapról ajánljuk