Gazdaság

Tovább drágulnak az élelmiszerek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 6:37

Várhatóan 5-10 százalékkal fognak emelkedni az árak, és nem lesz elég magyar sertéshús. 

A takarmányok árának növekedése miatt tovább fog emelkedni a tejtermékek és a hús ára – írta az atv.hu. Dr. Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkárhelyettese a Spirit FM Partvonal című műsorában elmondta, hogy összességében még 5-10 százalékkal nőhetnek az élelmiszerek árai.

A szakértő hozzátette: Magyarország sertéshús-önellátása veszélyben van, mert jelenleg már hárommillió alatt van a hazai sertésállomány. Weisz Miklós, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének vezetőségi tagja elmondta, hogy a nyári betakarítás során milliótonnás terménykiesés volt, miközben a műtrágya ára a nyolcszorosára nőtt. Weisz kijelentette:

Az idei év fekete évként fog bevonulni az agrártörténetbe.

Az RTL Híradó egy hete arról számolt be, hogy Európa-rekord a magyar élelmiszer-drágulás: a kenyér, a sajt és a hús is nálunk drágult a legjobban. A Magyar Pékszövetség elnöke a Híradónak azt mondta, hogy a kenyérárak októberben tovább drágulnak a liszt ára miatt.


Nyitókép: Árusok az Agrárminisztérium épületének árkádjai alatt az árusítóhely megnyitójának napján, 2022. szeptember 16-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Gazdaság#élelmiszerár#drágulás#áremelkedés#tej#tejtermék#hús#kenyér

Címlapról ajánljuk