BELFÖLD

1:40
HíradóHuszonötmilliót lopott szüleitől
2017. március 12. 18:00

Huszonötmilliót lopott szüleitől

Saját szüleitől lopott el huszonötmillió forintot, majd a pénz nagy részét barátaival együtt elmulatta egy pusztaszemesi fiatal. Autót, számítógépet, panzió szobát fizettek a pénzből, sőt még egy prostituáltat is. A fiú a gyanú szerint rendszeresen fosztogatta a rejtekhelyet, ahol szülei a pénzüket tartották. A házaspár egy idő után megelégelte ezt, és feljelentést tett. A fiút és társait egy nap alatt elkapták a rendőrök.
1:59
Híradó5 milliárdért állnak a buszok
2017. március 9. 18:41

5 milliárdért állnak a buszok

5 milliárdért kapott új, környezetkímélő buszokat Nyíregyháza, de nem tudják azokat feltölteni. A speciális gáztöltőállomás ugyanis újabb 250-300 millióba kerül. Amíg ez megépül, addig a buszok a szállító cég telephelyén várakoznak Tiszaújvárosban. A városvezetés szerint az eredeti terv szerint sem álltak volna üzembe, csak 2017 végén. Mindeközben a helyiek nem értik, miért vettek olyan buszt, amit nem tudnak tankolni.
2:04
HíradóNem segítenek az autista lányon
2017. március 9. 18:23

Nem segítenek az autista lányon

Januártól nem járhat iskolába egy tizennégy éves autista kislány. A család Alsózsolcán él, speciális, fejlesztő iskola azonban legközelebb csak a 20 kilométerre lévő Miskolcon van. Eddig szállító szolgálat vitte a kislányt iskolába, de az tavaly évvégén gazdasági okok miatt megszűnt. A lány a betegsége miatt nem tudja igénybe venni a tömegközlekedést, édesanyja egyedül neveli, kocsijuk nincs. Az anya harmadik hónapja hiába próbálkozik, senki nem segít.
2:11
HíradóKönnyű összecserélni a bankókat
2017. március 9. 18:20

Könnyű összecserélni a bankókat

Könnyen összecserélhető az új kétezres és a húszezres. Ezt mondták az RTL Híradónak pénztárosok és vásárlók, amikor tapasztalataikról kérdeztük őket. Legtöbben a színek hasonlóságára panaszkodtak. Pedig a március elsejétől forgalomba kerülő új bankókat a Nemzeti Banknál úgy mutatták be, hogy gondosan kiválasztott színskálával dolgoztak, pont az összetéveszthetetlenség miatt. Most azt mondták: nem terveznek változtatást.
1:59
HíradóPusztulnak a hattyúk
2017. február 23. 18:18

Pusztulnak a hattyúk

Több mint 40 hattyú teteme úszik a muraszemenyei bányató vizén hetek óta. A helyiek madárinfluenzára gyanakodnak, de egyelőre nem tudni biztosan, miben pusztultak el a madarak. Hiába riasztották ugyanis az állategészségügyet már két hete, egyelőre senki nem halászta ki a tetemeket. A hatóságnál az RTL Híradónak azt mondták, nagyon sok bejelentés érkezik hozzájuk, ezért a szokásosnál lassabban tudnak reagálni, de mindenképp megtisztítják a tavat.
2:05
HíradóÉletveszélyes helyzetek videón
2017. február 19. 18:08

Életveszélyes helyzetek videón

Életveszélyes helyzeteket rögzített az autóba szerelt kamera. Egy budapesti sofőr vette videóra, amint több autós is figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, és a tilos jelzés ellenére hajtott a kereszteződésbe. Az egyik felvételen például a gyalogosok már lelépnek az útra, mivel nekik zöldet mutat a lámpa, egy autós mégis átszáguld előttük. Ez az egyik legveszélyesebb szabálysértés, amit elkövethet egy autós.
1:58
HíradóHiába fűthető, lefagyott a pálya
2017. február 18. 18:35

Hiába fűthető, lefagyott a pálya

Hiába lehet fűteni a pályát, jégpáncél borítja a gyepet a balmazújvárosi stadionban. El is marad a holnapi meccs. A 444.hu írta meg, hogy az önkormányzatnak nincs pénze, ezért nem tudják használni a pályafűtést, pedig 160 millió forintból kiépítették. A klubot vezető fideszes politikus szerint a stadion üzemeltetéshez is állami segítségre lenne szükség. A sportért felelős államtitkárság szerint később a létesítmények fenntartást is támogatják majd.
1:56
HíradóNagyon drága a friss zöldség
2017. február 9. 18:32

Nagyon drága a friss zöldség

Brutálisan drágult a friss zöldség Magyarországon az extrém hideg dél-európai időjárás miatt. A padlizsán háromszor, a karfiol és a paradicsom pedig kétszer annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor az Agrárgazdasági Kutató Intézet szerint. A terméktanács úgy számol, tartósan, húsvétig maradnak ezek az árak. Annyira nincs utánpótlás, hogy a hipermarketek áruhiányra készülnek, keresett salátafélék tűnhetnek el hetekre a boltokból.
2:21
HíradóNem itthon használnák a tudást
2017. január 19. 18:30

Nem itthon használnák a tudást

Érdemes itthon maradni, ugyanis szinte nincs is diplomás munkanélküliség Magyarországon - erről az oktatási államtitkár beszélt az Educatio Felsőoktatási Szakkiállítás mai megnyitóján. Ennek ellenére az általunk megkérdezett diákok többsége nem itthon, hanem külföldön kamatoztatná a tudását. A 3 napos kiállításon a főiskolák és egyetemek standjai mellett azért is tartanak tanácsadást, hogy minél többen találjanak itthon munkát.
2:06
HíradóMunkában a jégtörő hajó
2017. január 12. 18:19

Munkában a jégtörő hajó

Döngölővel törik szét a Dunán a jégtáblákat, a legjobbnak számító jégtörő hajót, a Széchenyit vezényelték ki Budapestre. Egyelőre a hidak pilléreit mentesítik vele, és a zajló jeget terelik, de a hidegebb időszak miatt további munkára számítanak a szakemberek. A jégtorlaszok miatt hajózási zárlatot rendelt el a vízügy a Dunán. Méteres jégtáblák úsznak a Dunán, csalóka a napsütés, egy ideig nem olvadnak fel - legalábbis erre számítanak a szakemberek.
1:48
HíradóNyomogatták vagy nem nyomogatták Orbán kilincsét?
2017. január 5. 18:42

Nyomogatták vagy nem nyomogatták Orbán kilincsét?

A bicskei rendőrkapitányság szerint nem hibáztak azok a rendőrök, akik tavaly szeptemberben igazoltatták és átvizsgálták Hadházy Ákost és egy külföldi tévétársaság munkatársait, amikor Felcsúton forgattak. Az LMP politikusa az eset után panaszt tett, mert szerinte a rendőröknek nem volt okuk intézkedni. A rendőrség viszont azt mondja, indokolt volt az intézkedés - például azért, mert a stáb Orbán Viktor vidéki házának kilincsét nyomkodta.
2:35
HíradóHárom parancsnok állásába került
2017. január 5. 18:00

Három parancsnok állásába került

Szilveszteri buli videót küldtek a családnak a tiszalöki börtön lakói. Ezt állítja egy nézőnk, aki a felvételt feltöltötte az RTL oldalára. A mobiltelefonnal készült videón táncolnak és énekelnek a rabok a körletben. Pedig a börtönben a telefonálásnak szigorú szabályai vannak, az elítélteknél csak ellenőrzött, úgynevezett rabtelefonok lehetnek, azok viszont fotózásra, vagy videó készítésére nem alkalmasak. A felvételt elküldtük a büntetésvégrehajtáshoz, ahol azt közölték, a belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta három büntetésvégrehajtási vezető kinevezését: a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi parancsnokét.
2:05
HíradóNyomoznak Simonka ügyében
2016. december 7. 18:34

Nyomoznak Simonka ügyében

Költségvetési csalás miatt már nyomoz Simonka György fideszes képviselő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. Ezzel az indoklással utasította el az Együtt feljelentését az ügyészség, amely nyáron többszöri kérdésünkre sem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy nyomoznának a fideszes politikus ügyében. A Fidesz szerint korrupcióban nem ismernek toleranciát, de a képviselőt is megilleti az ártatlanság vélelme.
2:07
HíradóTüntettek a polgármester ellen
2016. november 24. 18:37

Tüntettek a polgármester ellen

Tüntetéssel és petícióval szólították fel lemondásra Szolnokon a fideszes polgármestert, aki korábban sértő és trágár szavakat használt miután néhány helyi nyugdíjas egy, a házuk elé tervezett út és parkoló ellen tiltakozott. Az MSZP és a DK szerint Szalay Ferenc méltatlanná vált a posztjára. A polgármester nem vette át a petíciót. Lázár János szerint megengedhetetlenek Szalay Ferenc szavai, de jól ismeri őt, ezért kiáll mellette.
2:12
HíradóNem küldtek akadálymentes buszt
2016. november 10. 18:39

Nem küldtek akadálymentes buszt

Hiába kérte, nem kapott a Volántól akadálymentes buszt az utazásához egy kerekes székes férfi. Koller Sándor Nyíregyházáról Baktalórántházára szeretne eljutni, ahova esti gimnáziumba jár. Azonban hiába igényelte az akadálymentes járművet, az Észak-magyarországi Közlekedési Központtól az a válasz érkezett: bár van ilyen autóbuszuk, nem tudják biztosítani a férfi számára. A Mozgáskorlátozottak Egyesületénél azt mondják, kötelesek gondoskodni a fogyatékos emberek szállításáról a közlekedési vállalatok.
1:44
HíradóElküldték a nőgyógyászt
2016. november 10. 18:10

Elküldték a nőgyógyászt

Rendkívüli felmentéssel elküldték a Péterfy Sándor utcai kórházból azt a nőgyógyász főorvost, aki a bíróság szerint szexuálisan zaklatta a pácienseit. Ezt egy olyan perben mondták ki, amit az orvos indított a Házon kívül című magazinműsor ellen, azt állítva, hogy a riport készítői megsértették a személyiségi jogait. A bíróság azonban úgy találta, az orvosra panaszkodó betegek igazat mondtak. Az orvosi kamara etikai vizsgálata még tart.
2:04
HíradóIndokolatlanul sok az amputáció
2016. október 19. 19:27

Indokolatlanul sok az amputáció

Háromszor annyi amputációt végeznek Magyarországon, mint a világ többi országában. Ez derül ki egy magyar kutatásból. Erről elsőként a Webbeteg írt. A Rezidensek És Szakorvosok Szakszervezetének elnöke azt mondta Híradónknak, ennek például az az oka, hogy kevés az érsebész az országban, de az is baj, hogy a kórházak évek óta több pénzt kapnak az egészség- biztosítótól egy amputáció után, mintha elvégeznének egy végtagot megmentő műtétet. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság minderre nem reagált.
1:57
HíradóInterjút adott Matolcsy György barátnője
2016. szeptember 22. 19:35

Interjút adott Matolcsy György barátnője

Elismerte Vajda Zita, hogy ő Matolcsy György új barátnője. A nő a Figyelőnek adott interjúban arról is beszélt, szerinte megalapozottan, szakmai képességei miatt nyerte el pozícióit. A most 32 éves nő nettó 1,1 millió forintot keresett Matolcsy György mellett a jegybankban, majd a jegybanki alapítványokhoz került, amelyeknél most összesen 4 pozíciót tölt be. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, hogy az elnök barátnője havonta mennyi közpénzt vihet haza. A DK szerint ezzel az üggyel morális mélypontra jutott a kormányzás.
2:01
HíradóBezáratták a patikát, mégis kinyitott
2016. szeptember 13. 19:27

Bezáratták a patikát, mégis kinyitott

Bezáratta a Gyógyszerészeti Intézet, az RTL Híradó stábja mégis nyitva találta a budapesti Lánchíd Patikát. A gyógyszertár működési engedélyét néhány napja azért vonták vissza, mert vényköteles gyógyszereket adtak el recept nélkül külföldre. A patika 45 millió forintos bírságot kapott. Altatókat, nyugtatókat, véralvadásgátló és asztma elleni gyógyszereket adtak el több mint hat ezer dobozzal. Ha ezeket valaki nem megfelelő módon szedi, az akár az életébe is kerülhet az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint.
1:48
HíradóVajna Tímea cége magyar filmnek dolgozik
2016. szeptember 12. 19:41

Vajna Tímea cége magyar filmnek dolgozik

Vajna Tímea cége castingol az egyik filmalap által támogatott magyar filmhez – tudta meg az RTL Híradó. A filmalapot - ami egymilliárd forint közpénzt adott a produkcióra - férje, Andy Vajna kormánybiztosként felügyeli. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy az Andy Vajna által kezelt pénz egy része a feleségéhez kerül. A filmalapot hiába kereste az RTL Híradó, nem reagáltak, Vajna Tímea cégénél pedig üzleti titokra hivatkozva nem válaszoltak érdemben a kérdésekre.
1:43
HíradóLeváltották, hazaküldte a diákokat
2016. szeptember 12. 19:30

Leváltották, hazaküldte a diákokat

Utolsó munkanapján minden diákot hazaküldött a Bercsényi Miklós Szakiskola igazgatója, akinek a Földművelésügyi Minisztérium szerint vezetői szabálytalanságok miatt kell mennie. Erről pénteken született döntés. Azt nem árulták el, hogy a kőbányai iskola igazgatója pontosan miben hibázott. Gál Ferenc szerint azért küldött haza hétfőn minden diákot, mert több tucat gyerek sírógörcsöt kapott, amikor kiderült a hír.
1:47
HíradóRendőr mentette meg egy fuldokló életét
2016. augusztus 27. 19:05

Rendőr mentette meg egy fuldokló életét

Rendőr mentett meg egy fuldokló férfit a Nógrád megyei Mátraterenyén. A férfi lenyelt egy darazsat, amely megcsípte a torkát. Kiderült, hogy allergiás rá, így nem kapott levegőt. Egy arra járó rendőr állt meg, hogy segítsen neki. A férfi már beszélni sem tudott, és elvesztette az eszméletét. A rendőr kihúzta a férfi nyelvét, nehogy megfulladjon, és egészen addig mellette volt, amíg megérkeztek a mentők.
2:17
HíradóElvitték a szakértőt az ufók?
2016. augusztus 17. 19:25

Elvitték a szakértőt az ufók?

Többször elrabolták az Ufók - a 444.hu szúrta ki, hogy állítólag ezt mondta  magáról Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki hónapok óta kormánytagok oldalán érvel a kormány menekültellenes politikája mellett. Kilenc éve egy német portál arról írt: Spöttle szerint szürke lények kísérleteztek rajta, és a combján azonosíthatatlan sebet talált. Spöttle most szinte mindent tagad, azt viszont elismeri, hogy kutatott a földönkívüliek után.
2:25
HíradóSatufékkel büntetett a polgárőr a sztrádán
2016. augusztus 16. 19:21

Satufékkel büntetett a polgárőr a sztrádán

Befékezett az autópályán, mutogatott és ordítozott a kocsiban egy polgárőr autó sofőrje. Az egyik kőbányai egyesület kocsiját később a horvát tengerparton Zadarban is látták. Minderről felvétel is készült. Ez alapján a polgárőr egyesület ellen vizsgálat indult. Ha kiderül, hogy közlekedési szabályt szegtek és magáncélra használják az egyesület járőrautóját, az önkormányzat és a rendőrség felmondhatja az együttműködést velük.