Belföld

Hathavi jutalmat kapnak Dunakeszi fideszes városvezetői

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 13:55

Még el sem telt egy teljes év a tavalyi többmilliós jutalmak után. De jótékony célra költik, ígérik.

Még el sem telt egy teljes év a tavalyi többmilliós jutalmak után, újabb hathavi bónuszt szavazott meg a képviselő-testület Dunakeszi fideszes polgármesterének és alpolgármestereinek – írja a Telex Varga Zoltán Péter, város jobbikos képviselőjének posztja alapján.

Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán, Sipos Dávid, valamint Nyíri Márton alpolgármester urak munkájának köszönhetően Dunakeszi fejlődése töretlen, az eltervezett legfontosabb fejlesztések a szigorú, takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően folytatódnak

– áll abban a május 23-i keltezésű javaslatban, amely milliós jutalmakat osztana ki a városvezetőknek munkájukért. Benyújtása után két nappal már meg is szavazták a javaslatot. A lap összevetette a jutalmakat az említett képviselők vagyonnyilatkozataival:

  • Dióssi Csaba polgármester bruttó 1,12 millió forintot keres, most 6,2 millió forintos jutalmat tehet zsebre.
  • Erdész Zoltán alpolgármester bruttó 1 milliót, így 6 millió forintos jutalomban részesül.
  • Sipos Dávid alpolgármester nagyjából bruttó 995 ezer forintot keres, neki ugyancsak 6 millió forintos bónuszt szavazott meg a testület.
  • Nyíri Márton bére társadalmi megbízatású alpolgármesterként havi bruttó 484 ezer, ő közel 3 milliós jutalmat kap.

A polgármester a szavazáskor leszögezte, jótékony célokra fordítja a pénzt, ahogy eddig is tette. A lap megjegyzi, ugyanezek a képviselők két éve is kaptak jutalmat, a polgármesternek azóta a fizetése is emelkedett – ezzel arányosan pedig a bónusza is.


Nyitókép: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere beszédet mond a Dunakeszi Járási Hivatal új törzshivatali épületének átadásán 2022. március 25-én. MTI / Kovács Attila

#Belföld#dunakeszi#fideszes#polgármester#képviselő#testület#jutalmak

Címlapról ajánljuk