Egy újabb végrehajtó ügyében nyomozhat az ügyészségA Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat egy olyan ügyben, amelyben ismét egy önálló bírósági végrehajtó lehet az egyik érintett – tudta meg az rtl.hu. Információink szerint korrupciós bűncselekményt követtek el, de azt nem tudni, hogy ennek van-e köze a Schadl-ügyhöz. Az ügyészség csak annyit közölt, hogy a nyomozás érdekei miatt nem ad tájékoztatást.
Belföld

Egy újabb végrehajtó ügyében nyomozhat az ügyészség

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2023. május 26. 14:44

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat egy olyan ügyben, amelyben ismét egy önálló bírósági végrehajtó lehet az egyik érintett – tudta meg az rtl.hu. Információink szerint korrupciós bűncselekményt követtek el, de azt nem tudni, hogy ennek van-e köze a Schadl-ügyhöz. Az ügyészség csak annyit közölt, hogy a nyomozás érdekei miatt nem ad tájékoztatást. 

Már fel is függesztették hivatalából azt az önálló bírósági végrehajtót, aki érintettje a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozásának – tudta meg az rtl.hu. Információink szerint korrupciós bűncselekmény történhetett, de azt nem tudni, hogy ennek az ügynek van-e köze a Schadl-Völner-féle korrupciós botrányhoz.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt közölte, hogy „a folyamatban lévő nyomozásról a nyomozás érdekei miatt tájékoztatás nem adható”. 

Kérdéseinkben név szerint azonosítottuk a végrehajtót, így a nyomozóhatóság válasza alapján az illető érintett lehet egy ügyben.  

Az rtl.hu megkereste a frissen megválasztott Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségét, hogy tájékoztatást kérjünk, de kérdéseinkre nem érkezett válasz. A felügyeletet ellátó szerv, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága szintén nem válaszolt. 

Utóbbi szervezet elnöke, Bíró Marcell éppen csütörtökön beszélt arról a közgyűlésen – ahol Varga Judit igazságügyi miniszter egyetemi társát választották meg elnöknek –, hogy zéró toleranciát hirdettek a szabálysértő végrehajtókkal szemben. „A végrehajtói szakmának egy tisztulási folyamaton kell átesnie” – fogalmazott.

Mint csütörtökön megírtuk, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar új elnökséget választott, de teljes megújulásról nem lehet beszélni: a korábbi tagok közül ketten maradtak a helyükön, ráadásul a hivatalvezető sem mondott le, miközben a nyomozati iratok alapján a Schadl-ügy egyik vádlottja volt az élettársa. 

Az új elnök néhány hónap után már ki is vett 13 millió forintot a cégéből.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#magyar bírósági végrehajtói kar#központi nyomozó főügyészség#korrupció#schadl györgy#völner pál#ma

Címlapról ajánljuk