Belföld

Karácsony Gergely az újabb lejáratókampányról: Ha a hányingert leküzdjük, még nevetni is lehet rajtuk

rtl.hurtl.hu

2023. május 27. 17:27

A főpolgármester leszögezte, hogy bármennyit is költ a Fidesz propagandavideókra, van, amiből nem engednek.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója drámai videóban jelentette be pénteken, hogy újabb „figyelemfelhívó kampányt indítanak” arról, hogy

milyen veszélyekkel jár a »háborúpárti álláspont«.

A videóban Hollik István nem az egyetlen háborúpárti entitásról, Oroszországról beszélt , viszont megemlítette Karácsony Gergelyt is. A főpolgármester ugyanis arról beszélt egy interjúban, hogy azért nehéz a 3-as metró kocsijainak felújítása, mert hadban állunk az országgal, ahol a cég működik. 


Erre felfűzve el is indult az új kormányzati kampány, aminek üzeneteit a kormánypárti weboldalak is közvetítik. Erre a főpolgármester a Facebookon reagált. 

Valamit ezek szerint jól csinálunk. Nagyon fáj a Fidesznek, hogy nem engedjük, hogy Budapestről a kormány döntsön, nagyon fáj nekik, hogy a város jövőjéről megkérdezzük a budapestieket. Nem baj, hadd fájjon. Nagy fájdalmukban hadrendbe állították a propagandagépezetet, elszórnak megint sok-sok millió forint közpénzt, most éppen arra, ha jól értem, hogy énkezemmel robbantok ki atomháborút, vagy valami ilyesmi. Mindezt azért, mert megvédjük Budapestet a kormány sarcpolitikájától. Bármennyi közpénzt is szórnak el hazudozásra, most szólok: ebből nem engedünk.

Karácsony leszögezte, hogy hiszi, vannak még elegen, akik az igazságon túli politika világában is az igazságban hisznek, akiknek forog a gyomruk a lejárató kampányoktól. „Nos, azt hiszem, ennek a többségnek tartozunk azzal, hogy időről-időre afféle lakájfigyelőt tartunk. És ha a hányingert leküzdjük, még nevetni is lehet rajtuk” – írta Karácsony. 

A főpolgármester ezután kifejtette, hogy mi a probléma a kormány által az előző városvezetésre ráerőltetett orosz metrókocsikkal, azokkal a „lakájmédiás cikkekkel”, amelyekben arról írnak, hogy Karácsonyék „gyerekeken kísérleteznek” (amiért 14 évesek is szavazhatnak a Fővárosi Lakógyűlésen). De említ egy Hír Tv-s riportot is, amelyben sorra vették a „felesleges budapesti beruházásokat”, benne a Bajcsy buszsávjáról és a Blaha felújítási munkálatairól. 

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#karácsony gergely#háború#háborúpárti#kormány#tájékoztatókampány

Címlapról ajánljuk