Belföld

„Hagyjuk már ezt, tudom miről van szó” – Göd frissen megválasztott polgármestere otthagyta a riportert, amikor az akkugyárról kérdezte őt

rtl.hurtl.hu

2023. május 29. 7:38

Előtte arról beszélt, hogy a gyár már működik, a telepítéséről pedig nem ő döntött, hanem az elődjei. 

Néhány perc után otthagyta a riportert Kammerer Zoltán, Göd frissen megválasztott polgármestere, amikor a településen működő akkugyárról kérdezte a véleményét – derült ki a Heti Napló Facebook-oldalára feltöltött videóból.  

„Tényleg hagyjuk már ezt, tudom miről van szó” – fakadt ki a politikus, aki többször is megismételte, hogy szerinte a „gödi akkugyár nem jönni fog, hanem már itt van”.


Az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán előtte még azt is elmondta, hogy a gyárnak be kell majd tartania minden szabályt a működése során. Arra a felvetésre, miszerint a cég betemette azokat a kutakat, amelyekből mintát lehetne venni az ellenőrzéshez, azt mondta: saját kutakat alakítanak majd ki, így nem lesz akadálya a vizsgálatoknak. 

Azt mondta, semleges marad az akkugyár ügyében, majd amikor arról kérdezte a riporter, hogy lehet-e semlegesnek maradni egy ilyen ügyben, felállt és kiment a szobából.

A Fideszhez fűződő viszonyáról korábban azt mondta: valóban felmerült, hogy a kormánypárt színeiben indul, de végül nem érezte, hogy szüksége lenne a Fidesz támogatására, nem akart pártpolitikát vinni Göd életébe. Állítása szerint korábban több alkalommal is szerepelt fideszes rendezvényeken, de sportolóként a másik oldallal is mutatkozott együtt. 

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#kammerer zoltán#göd#akkugyár

Címlapról ajánljuk