Belföld

Hosszúhetényben két elsős osztály indulna, de mindkét tanítónő felmondott

rtl.hurtl.hu

2023. május 27. 17:53

Az iskolában gyertyagyújtást szerveztek.

Hosszúhetény többek között a jó minőségű helyi oktatásról ismert, az általános iskola minden évfolyamon két osztályt szokott indítani, azonban május 17-én kiderült, hogy mindkét induló osztály tanítónője bejelentette a távozási szándékát – írja a Telex

Az igazgató levélben értesítette a szülőket arról, hogy 

ennek korábban, még az iskolanyitogató alkalmak alatt sem volt előjele, és az iskola vezetése azon dolgozik, hogy megoldják a helyzetet. Ugyanakkor azt is elismeri az igazgató, hogy az oktatás jelenlegi helyzetében, és a bizonytalanságot tovább fokozó státusztörvény tervezetének tükrében döntésük érthető.

A szülők gyertyagyújtást, beszélgetést szerveztek az iskola udvarára, a vezetőség pedig engedélyezte a csütörtöki akciót. Ezen a lap szerint mintegy negyvenen vettek részt. A Telex kereste az igazgatót, aki nem kívánt nyilatkozni. Tóth László Ákos, a pécsi tankerületi izgazgató a lap megkeresésére úgy válaszolt, hogy 

értesülései tévesek, ugyanis a hosszúhetényi iskolából a Pécsi Tankerületi Központhoz egyetlen pedagógus sem jelentette be a távozási szándékát.

Hozzátette, hogy amennyiben ez megtörténik, a megüresedett álláshelyeket a nyár folyamán meghirdetik. Ugyanakkor, a közszolgálati állásokat hirdető portálon már megtalálható egy felhívás a hosszúhetényi általános iskola tanítói pozíciójára, aminél ott szerepel a pécsi tankerület neve és logója is. És, aminél a publikálás tervezett időpontjaként május 18. szerepel, vagyis az azt követő nap, hogy a szülőket értesítették a tanítók távozásáról – teszi hozzá a lap.

Címlapi illusztráció forrása: MTI/Kátai Edit

#Belföld#Hosszúhetény#általános iskola#felmondás#oktatás#tanárok#tanítók

Címlapról ajánljuk