Belföld

Vizsgára készültek a diákok, de végül Orbán Ráhel tartott előadást a BDPST Group gyakornoki programjáról

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2023. május 26. 14:58

Az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen – tudta meg az rtl.hu. A hallgatók elmondása szerint előző nap arra figyelmeztettek mindenkit, hogy a vizsgán részt kell venni, ám a zárthelyi helyett végül a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallgathattak meg egy tájékoztatást. A vállalat szerint a Corvinus határozta meg az időpontot, így nem tudtak arról, hogy emiatt el kell halasztani a vizsgát. 

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói a napokban úgy készültek, hogy vállalati és szervezeti rendezvény tantárgyból írnak majd zárthelyi dolgozatot. A diákok beszámolója szerint előző nap mindenkit figyelmeztettek is arra, hogy a vizsgán kötelező a részvétel, arról viszont nem szóltak, hogy várhatóan más lesz a program.

A zárthelyi dolgozat helyett ugyanis végül Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya lépett a terembe a BDPST egy másik vezetőjével, és előadást tartottak a vállalat szakmai gyakornoki programjáról. 

Orbán Ráhel a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója.

A Budapesti Corvinus Egyetem sajtóosztálya az rtl.hu kérdésére nem tagadta a történteket.

„A BDPST Grouptól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására, amelyben a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán. A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével” – írták.

A Corvinus Egyetem szerint a diákok érdeklődését „az is igazolja, hogy az előadás végén számos hallgatói kérdést tettek fel”. A tájékoztatás szerint egyébként 

nem számít egyedi esetnek, hogy az ott végzett diákok visszatérnek, és előadást tartanak, arra a kérdésre azonban nem érkezett válasz, hogy ezt miért éppen egy zárthelyi dolgozat időpontjára kellett időzíteni.

Abban van némi ellentmondás, hogy az előadás kinek az ötlete volt, a Corvinus szerint ugyanis a vállalattól érkezett a megkeresés, de a BDPST Group szerint felkérték őket.

A vállalat sajtósa az rtl.hu megkeresésére mindenesetre azt közölte, hogy az időpontról az egyetem döntött. Válaszát csak teljes terjedelmében közölhetjük:

„Szeretnénk tájékoztatni, hogy a BDPST Group szakmai munkájának és a most induló Mentorprogramjának bemutatására érkezett felkérésnek örömmel tett eleget Orbán Ráhel a BDPST Koncept Kft. ügyvezetője és Kecskeméti Zoltán a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

A meghívó fél által megjelölt időpontban, 

a Vállalati és szervezeti rendezvények óra keretében a BDPST Group menedzsmentjének tagjai előadást tartottak az ingatlanfejlesztési üzletág tevékenységéről és a társaságunk által indított Mentorprogramot is bemutatták, mely program keretében a résztvevők egy 12 hónapos intenzív tanulási és fejlesztési programban, különböző operatív és non-operatív területeken szerezhetnek átfogó szakmai ismereteket.

A programban résztvevők az ország legnevesebb szállodáiban F&B Operations és Rooms Divisions területen szerezhetnek gyakorlati ismereteket. Ezen felül részt vehetnek workshopokon, és egyéb szakmai kurzusokon.

Örömmel tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásainkat, a tervek szerint szakembereink a jövőben is folytatják. Ezen tevékenységünkkel ingyenes nyitott előadások keretében népszerűsíteni kívánjuk értékmentő és teremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünket és a most induló Mentorprogramot egyaránt” – írta az rtl.hu megkeresésére a sajtós.

A hallgatók egyébként azt sérelmezték, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel kapcsolatban azt írta: „az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#budapesti corvinus egyetem#Orbán Ráhel#bdpst group#zárthelyi#vizsga#ma

Címlapról ajánljuk