Belföld

A MÁV-nak nem jött be a vonatpótló partybusz, vizsgálatot indítanak

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 14:56

A MÁV szerint nem megfelelő járműveket biztosított a Volánbusz a vonatpótláshoz.

Vizsgálatot indít a MÁV, mert szerintük nem megfelelő vonatpótló buszokat állított be a Volánbusz a Pécs és Dombóvár közti utasszállításhoz – derült ki abból a válaszból, amit a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága küldött az rtl.hu kérdéseire.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy egy partybuszt állítottak be pótlásként Dombóvártól, amikor Budapestről Pécsre próbált eljutni csütörtökön. Elmondása szerint a buszon üvöltött a zene, az utasok nemkülönben, a buszon villództak a fények, középen pedig ülések helyett egy bőrkanapé volt beállítva.

A partybusz már pár napja jár az egy hónapos vágányzárral sújtott szakaszon, a Redditen is megemlékeztek már róla.

A MÁV szerint a Volánbusszal fennálló keretszerződésük alapján és a „vonatkozó utasításoknak megfelelően” a kérdéses vonatpótláshoz légkondicionált, szóló, minimum 45 ülőhelyes autóbuszokat rendeltek meg. „A vonatpótlásban résztvevők figyelmét felhívtuk arra, hogy a keretszerződésnek megfelelő műszaki állapotú autóbuszokkal végezzék a vonatpótlást, így vizsgálatot indítunk, hogy milyen okok miatt nem valósult ez meg” – írták.

A Redditen egy másik felvétel is kering, ami állítólag tavaly ősszel készült a Pécs-Szentlőrinc szakaszon, amikor ott is a partybuszt állították be vonatpótlásként. Minimum különös, hogyan nem tűnt fel a MÁV-nak, hogy egy mozgó techno-party szállítja az utasokat a járatán és miért csak most indítanak vizsgálatot.


Nyitókép: A dombóvári állomás. Fotó: Google Street View.

#Belföld#dombóvár#pécs#vonatpótló#partybusz#máv#vizsgálat

Címlapról ajánljuk