KORONAVÍRUS

Ezért lennének súlyos következményei annak, ha a rezsipara miatt újra távoktatás lenne az iskolákban

Ezért lennének súlyos következményei annak, ha a rezsipara miatt újra távoktatás lenne az iskolákban

1:49
HíradóA koronavírus miatt több helyen teljes lezárást rendeltek el a kínai hatóságok, sokan a földrengés elől sem menekülhettek el
2022. szeptember 6. 18:35

A koronavírus miatt több helyen teljes lezárást rendeltek el a kínai hatóságok, sokan a földrengés elől sem menekülhettek el

Leláncolt kijáratok akadályozták a menekülést a kínai Szecsuán tartomány fővárosában, amikor hétfőn 6,8 erősségű földrengés rázta meg a térséget. Legalább 65-en meghaltak, több százan megsérültek. Csengtu városában a koronavírus miatt több helyen az emberek az otthonukat sem hagyhatják el. Ezen a földrengés miatt sem változtattak a hatóságok akkor sem, amikor a csapdába esett helyiek ezt követelték.
1:50
Híradó5 millió embert fenyegetnek a vízben könnyen terjedő betegségek Pakisztánban az áradások miatt
2022. szeptember 4. 18:23

5 millió embert fenyegetnek a vízben könnyen terjedő betegségek Pakisztánban az áradások miatt

Az árvíz mellett már a betegségek is milliókat fenyegetnek Pakisztánban. Terjed a malária, a gyermekbénulás és a koronavírus is. A segélyszervezetek úgy számolnak, nagyjából 5 millió dollár értékű gyógyszerre lenne szükség sürgősen. Ráadásul az áradás sem ért még véget – már több mint 1200-an haltak meg a természeti csapás miatt.
2:03
HíradóNéhány száz koronavírus-fertőzött miatt karanténba helyeztek egy 21 milliós kínai metropoliszt
2022. szeptember 1. 18:27

Néhány száz koronavírus-fertőzött miatt karanténba helyeztek egy 21 milliós kínai metropoliszt

Egy metropolisz összes lakosát, 21 millió embert helyeztek karanténba a kínai Csengtuban, mert az elmúlt egy hétben néhány száz koronavírusos fertőzöttet találtak. Ez a legnagyobb ilyen korlátozás a zéró tolerancia elvét alkalmazó Kínában azóta, hogy Sanghajt tavasszal két hónapra lezárták. Közben az Egyesült Államok után Európában is engedélyezték az omikron variáns ellen kifejlesztett ismétlőoltásokat. 
5:50
ReggeliSzlávik János: Az utóbbi időben szexuális úton terjed a fertőző májgyulladás
2022. augusztus 30. 7:48

Szlávik János: Az utóbbi időben szexuális úton terjed a fertőző májgyulladás

Úgy tűnik, az utóbbi időben nem a higiénés problémák okozzák a fertőző májgyulladást terjedését, hanem a túl sok szexuális partner. Tavaly még 70, idén eddig már majdnem 400 esetet regisztráltak itthon. Áldozata még nincs a betegségnek, de súlyosabbak a tünetei, mint a fertőzés korábbi változatának. Dr. Szlávik János arról beszélt, hogy a védőoltás rendelkezésre áll, adassák be, akik a rizikófaktorba tartoznak, és óvakodjanak attól, hogy rövid időn belül sok szexuális partnerük legyen.
2:30
Híradó22 ezer új covid-fertőzőtt: a veszélyeztetett csoportoknak már most érdemes maszkot hordani és kerülni a tömeget
2022. augusztus 3. 18:36

22 ezer új covid-fertőzőtt: a veszélyeztetett csoportoknak már most érdemes maszkot hordani és kerülni a tömeget

Ismét nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az előző héthez képest. Majd 22 ezer embernél mutatták ki a vírust. Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett a kórházban ápoltak és az elhunytak száma is. Majdnem hétszer többen vannak kórházban, mint egy hónapja, és az elhunytak száma is közel négyszeresére nőtt ez idő alatt. Az oltások számában nincs jelentős változás – a híradónak nyilatkozó virológus szerint, akinek három oltása van, annak a legtöbb esetben nem szükséges beadatnia a negyediket.
2:05
HíradóNeumann Labs: január végén volt utoljára ilyen magas a pozitív koronavírus-tesztek aránya
2022. július 27. 18:36

Neumann Labs: január végén volt utoljára ilyen magas a pozitív koronavírus-tesztek aránya

14 ezer új koronavírusfertőzöttet találtak egy hét alatt Magyarországon. Rusvai Miklós szerint hamarosan csökkenni fog a betegek száma. Az egyik nagy magánlabor vezetője azt mondta Híradónknak, hogy náluk január végén volt utoljára ilyen magas a pozitív tesztek aránya. A pécsi busztársaság már azt javasolja, hogy az utasok viseljék a maszkot és több kórházban is látogatási tilalmat vezettek be országszerte.