Fókusz

Már hároméves a kislány, akit anyja mélyaltatásban, covidosan hozott világra – így él most a Bedő család

Kilyén TamásKilyén Tamás

2024. február 26. 19:28

Bedő-Nagy Szilvia és férje már nem is hitt abban, hogy gyerekük lehet, ugyanis József az agydaganatműtétje miatt olyan gyógyszereket kapott, amelyek mellett ez lehetetlen lett volna. De Napsugár jönni akart: édesanyja mélyaltatásban hozta kislányát világra három éve, amikor koronavírus-fertőzés miatt az intenzív osztályra került. Mire hazaért a kórházból, és elkezdhették volna családi életüket, férjét ismét műteni kellett, nemrég pedig már a negyedik műtéten is túlesett. A nehézségek ellenére viszont mindennap együtt küzdenek azért, hogy a lehető legteljesebb életet tudják élni.

Nehéz kihívás elé állítja az élet a Bedő családot: Szilvia csak mankóval tud járni a covidos tüdőgyulladás szövődményei miatt, József pedig a negyedik agydaganatműtétjéből lábadozik. Annak az öröme azonban, hogy láthatják kislányuk, Napsugár mosolyát, minden küzdelmet megér számukra. 

Szilvia 2020 novemberében lett nagyon rosszul. Kiderült, hogy elkapta a koronavírust, nyolc hónapos terhesen. Állapota olyan rohamosan romlott, hogy 40 napig volt műtüdőn, mélyaltatásban. Eközben császárral hozta világra kisbabáját, de a covid szövődményei miatt még hónapokon át nem vehette a kezébe gyermekét.

Szilvia két évvel korábban még kerekesszékben ülve közlekedett, és a lakást is csak ritkán tudta elhagyni. Ma már sétál, igaz, még mindig nagyon könnyen elfárad. 

A kerekesszékből mankóra átváltottam, mert hogy ő (a kislánya – szerk.) kilenc hónaposan elkezdett járni, és mennem kell vele

– fogalmazott az édesanya. 

Amikor Szilvia hazamehetett a kórházból, és végre egy család lehettek, újra jöttek a gondok: férjén, Józsefen életmentő műtétet kellett végrehajtani. Agydaganatot találtak nála, ami bár jóindulatú, nyomta a látóideget és fejfájást okozott. Egy hónapja volt a negyedik műtétje, most ő sem tud dolgozni, néhány hétig még otthon lábadozik. 

Ez egy olyan betegség, hogy lehet még akár ötödik műtét is

– fűzte hozzá.

Józsefet 2015-ben műtötték meg először, ami után leállt a mellékveséje. Ezért hormonális problémai lettek, és olyan erős gyógyszereket kellett szednie, hogy az orvosok azt mondták neki: nem lehet gyereke. 

Valóságos csoda volt számukra, hogy Szilvia ezek után várandós lett. Az orvosa azt mondta: két emberről tud, akinek ilyen kezelés mellett gyereke született. 

Nem kellett sokat gondolkodniuk, hogy a kislányukat Napsugárnak fogják hívni, a mai napig ő hozza a legnagyobb örömöt az életükbe. A nehézségek ellenére mindennap együtt küzdenek azért, hogy egy családként a lehető legteljesebb életet tudják élni.

A cikkünk elején található videóból az is kiderül:

  • hogyan él most a Bedő család, 
  • miért fél Szilvia máig tömegbe menni, 
  • és mire emlékszik a betegségéből.

Szilvia két éve is interjút adott a Fókusznak:

 

#Fókusz#Videó#Belföld#betegség#egészség#agydaganat#mélyaltatás#covid#koronavírus#műtét

Címlapról ajánljuk