Kilyén Tamás

9:05
FókuszDzsúdló: Nálam a zeneírás mindig terápiás jellegű
2023. szeptember 14. 20:58

Dzsúdló: Nálam a zeneírás mindig terápiás jellegű

Dzsúdló két év várakozás után jelentkezett harmadik nagylemezével, amire 15 dalt írt, egyedül elvonulva olyan helyekre, ahol még térerő sincs. Az album címe Kincugi, ami a törött kerámia javításának japán művészetére utal: díszes aranymintákkal festik be a sérült részeket. A legnagyobb rajongók már egy exkluzív albumpremieren láthatták az új slágereket, igazi moziélményt kaptak, hiszen a dalok mellé készült videóklipeket is levetítették. A 25 éves Juhász Marci a Fókusznak adott interjúban arról mesélt, miért terápia számára az alkotás, milyen érzés hazamennie szülőfalujába, és hogyan változott meg a kapcsolata a természettel hawaii látogatása után.
7:50
Fókusz„Nagy hajú srácok voltak, és színes lakkal festegették a körmüket” – egykori magyar főnökét látogatta meg a Guns N'Roses basszusgitárosa Budapesten
2023. július 28. 20:51

„Nagy hajú srácok voltak, és színes lakkal festegették a körmüket” – egykori magyar főnökét látogatta meg a Guns N'Roses basszusgitárosa Budapesten

Negyven év után meglátogatta egykori magyar főnökét Duff McKagan, a Guns N'Roses basszusgitárosa. Az akkor még szőke hajú, fiatal srác nemcsak a zenéléshez, de az irodaszerek értékesítéséhez is értett. Duff azonban nem adta fel az álmát. Munka után próbákra járt, amikor pedig közel volt a sikerhez, főnökét, Bernard Barna Feketét kérte meg, hogy fektessen be a zenekarba. A Magyarországról 17 évesen disszidáló, az Egyesült Államokban letelepült férfi azonban nemet mondott, amit azzal indokolt, hogy tele van a zeneipar hasonló stílusú zenekarral. A Guns N'Roses első albuma végül 30 millió példányban kelt el.
4:44
FókuszBudapesten járt a világ egyik legdrágább luxusautója, ami több, mint egymilliárd forintba kerül
2023. június 19. 20:22

Budapesten járt a világ egyik legdrágább luxusautója, ami több, mint egymilliárd forintba kerül

Soha nem volt még ennyi luxusautó egyszerre Budapesten. A világ egyik legőrültebb autóversenyének mezőnye csaknem 150 méregdrága kocsival érkezett meg a fővárosba és a milliárdos sofőrök hatalmas bulit csaptak a magyar rajongókkal. A több mint 4000 kilométeres futam idén Edinburghból indult és a mezőnyben kizárólag a legjobb sportverdák kapnak helyet. A versenyt nem véletlen hívják Ágyúgolyó futamnak, hiszen a szupergazdag sofőrök gyakran nem foglalkoznak a közlekedési szabályokkal és előfordult már, hogy több százmilliós autót is összetörtek. A rendőrség minden országban traffipaxokkal felfegyverezve várja a versenyzőket, sőt Xzibitnek egyszer elvették a jogosítványát is a futam közben.