ROBERT FICO

Merénylet Robert Fico ellen, medveveszély Pest megyében és 1,5 millió Tisza-szavazó

Merénylet Robert Fico ellen, medveveszély Pest megyében és 1,5 millió Tisza-szavazó

4:51
ReggeliAz autóba sem tudtak beszállni, mert lezárt a központi zár – több hibát is elkövettek Robert Fico testőrei
2024. május 17. 10:16

Az autóba sem tudtak beszállni, mert lezárt a központi zár – több hibát is elkövettek Robert Fico testőrei

Robert Fico testőrei láthatóan több hibát is elkövettek a támadás előtt és után: nem osztották szét a feladatokat, mindenki ugyanazt csinálta. Amikor Fico a földre került, egyik testőre elsétált mellette, és a támadó felé tartott, holott a feladata a miniszterelnök védelme lett volna. A testőröknek nem intézkedni, hanem hárítani kellett volna – mondta Hajós István, a Bastion Group biztonsági cég ügyvezetője. Nem volt biztosító autó sem, ha a következő sarkon megtámadták volna, az sem tudták volna kivédeni. Hogy miért nem volt golyóálló mellény Robert Ficón, ki döntött így, kiderül a videóból.
10:17
HíradóSzalay Zoltán: Tartok attól, hogy Szlovákia nem jó irányba fog elindulni a merénylet után, sok múlik majd Robert Fico első nyilatkozatán
2024. május 16. 16:51

Szalay Zoltán: Tartok attól, hogy Szlovákia nem jó irányba fog elindulni a merénylet után, sok múlik majd Robert Fico első nyilatkozatán

A titkosszolgálat megbízott vezetője is jelen volt a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett szerdai merényletnél, már most nagyon sokan bírálják azt, ahogy a testőrség fellépett. Úgy gondolják szakszerűtlen volt az, ahogy az eseményekre reagáltak – mondta a Híradónak Szalay Zoltán a napunk.sk, a szlovákiai magyar nyelvű hírportál vezető szerkesztője. Hozzátéve, az országban a vezető pozíciókba ezekben a testületekben általában politikai kinevezettek kerülnek, és mivel fél évvel ezelőtt volt kormányváltás, az új vezetők, még bele sem tanulhattak ebbe a munkába. Milyen felhívást intézett a rendőrség a médiumokhoz, és milyen lépéseket tettek a fokozott védelem érdekében? Hogyan nyilatkoztak a politikusok, és mi alakíthatja a következő napok eseményeit? Kiderül a videóból és az esti Híradóból. 
5:04
HíradóGrendel Gábor az  RTL-nek: Bár különböző nézeteket vallunk, az erőszaknak semmi helye nincs a politikában
2024. május 16. 16:15

Grendel Gábor az RTL-nek: Bár különböző nézeteket vallunk, az erőszaknak semmi helye nincs a politikában

„A szlovák ellenzék valamennyi tagja elítélte a Robert Fico miniszterelnök elleni szerdai merényletet” – mondta a Híradónak Grendel Gábor szlovákiai ellenzéki parlamenti képviselő, hozzátéve: elutasítják a hasonló cselekményeket. Jelenleg még sok kérdés van azzal kapcsolatban, ki veszi át a szlovák miniszterelnök feladatait, amíg ő nem képes azok ellátására, de ma összeült a biztonsági tanács, így az egyeztetés után többet lehet majd mondani – mind Robert Fico állapotáról, mind arról, milyen biztonsági intézkedéseket vezetnek be az országban. Mi lesz a szlovák törvényhozás sorsa, amíg lábadozik a miniszterelnök? Részletek a videóban és az esti Híradóban.