Külföld

Robert Fico maradandó sérüléseket szenvedett a merényletben

rtl.hurtl.hu

2024. június 30. 17:11

Továbbra is „nagyon kiszámíthatatlan” Robert Fico állapota, és a hasával is gondok vannak az ellene elkövetett merénylet után. 

Maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett Robert Fico az ellene elkövetett merénylet miatt – írta az Új Szó. A szlovák kormányfő állapotáról Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes beszélt az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában.

Kaliňák – aki elmondta, hogy napi kapcsolatban áll Ficóval, és személyesen is találkozik vele – arra is utalt, hogy Fico hasával is gondok vannak – írta az Új Szó. „Egy hasi lőtt seb után ezek a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 évesen” – mondta Kaliňák azzal, hogy a kormányfő egészségügyi állapota továbbra is „nagyon kiszámíthatatlan”.

A Híradó beszámolója a merényletről:


Május végén azt közölték, hogy Fico állapota továbbra is súlyos, és az év végére épülhet fel. Az is kiderült, hogy a merénylő ötszőr lőtte át Fico vékonybelét, és millimétereken múlt, hogy nem szenvedett halálos sérülést.

Fico június elején szólalt meg először a merénylettel kapcsolatban, közölve, hogy nem fog kártérítést kérni támadójától és nem fog jogi lépéseket sem tenni ellene. A merénylet után először az EP-választás napján tettek közzé róla fényképet.

A szlovák parlament pár nappal korábban a merényletre hivatkozva egy olyan törvényt fogadott el, amivel megtiltják, hogy politikusok otthonánál tüntetéseket lehessen tartani. 

Nyitókép: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán az ellene elkövetett merénylet után, 2024. május 15-én. Fotó: MTI/TASR/Jan Kroslák

#Külföld#robert fico#merénylet#állapot

Címlapról ajánljuk