Külföld

Íme az első fotó Robert Ficóról a merénylet óta: bottal ment szavazni a szlovák miniszterelnök

rtl.hurtl.hu

2024. június 8. 17:23

Robert Fico szlovák kormányfő korábban arról beszélt, nem haragszik támadójára.

Az ellene elkövetett merénylet óta először posztolt fotót magáról Robert Fico szlovák kormányfő a közösségi médiában. A Facebookon szombat délelőtt tett közzé egy képet, amelyen az látható, hogy a miniszterelnök a kórházban adja le szavazatát az EP-választáson, amit szomszédunkban ma tartanak.

A képhez azt írta: „Azért szavaztam a kórházban, mert ez a választás is fontos. Olyan európai parlamenti képviselőkre kell szavazni, akik a békét és nem a háború folytatását támogatják”. Hozzátette, hogy szerinte a nyugati demokráciák nem békét akarnak, hanem fokoznák a feszültségeket Oroszországgal.

Hozzátette: „a Szlovák Köztársaság miniszterelnökeként nem rángatom bele Szlovákiát semmilyen katonai kalandba, és képességeinken belül mindent megteszek azért, hogy a béke elsőbbséget kapjon a háborúval szemben”. 


Fico korábban azt nyilatkozta, hogy nem haragszik támadójára, és jogi lépéseket sem fog tenni ellene. Azért érdekes, hogy a kormányfő most a kórházból szavazott, mert korábban arról szóltak a hírek, hogy már a saját lakásába szállították őt teljes titokban. Kollai István. a Budapesti Corvinus Egyetem tanára a Reggeliben foglalta össze a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet óta történt eseményeket.


Nyitókép: MTI / AP / Petr David Josek

#Külföld#robert fico#szlovákia#merénylet#ep#szavazás#választás#facebook#fotó#kórház

Címlapról ajánljuk