Belföld

Szijjártó Péter szerint „vadásznak a békepárti politikusokra”

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 7:19

Szijjártó Donald Trump és Robert Fico példájával kívánta alátámasztani a kijelentését.

Donald Trump volt amerikai elnök és Robert Fico szlovák kormányfő példája is mutatja, hogy rendkívüli nehézségekkel néznek ma szembe a békepárti politikusok, hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak rájuk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marcaliban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a városban tartott lakossági fórumon a „háborús őrületet” ostorozta, amely szerinte eluralkodott az európai vezetők körében, írja az MTI.

Szijjártó meglátása szerint a Nyugat sorozatosan elhibázott döntéseket hozott az oroszok által indított invázió több mint két évvel ezelőtti megindítása óta.

Végül arra is kitért, hogy megítélése szerint napjainkban rendkívüli nehézségekkel néznek szembe a békepárti politikusok, jól láthatóan „hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak rájuk”, amit világosan demonstrál, hogy Donald Trumpot a választási kampány közepében bűnösnek találta a bíróság egy ügyben, továbbá az is, hogy nemrég megpróbálták meggyilkolni Robert Fico szlovák kormányfőt.

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter találkozója Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban 2023. szeptember 22-én. Fotó: MTI/KKM

#Belföld#szijjártó péter#robert fico#vadászat#propaganda

Címlapról ajánljuk