Külföld

Folyamatosan javul Robert Fico állapota

rtl.hurtl.hu

2024. május 28. 17:29

A pozsonyi kormányhivatal azt írta, hogy bíznak abban, hogy Robert Fico állapotának javulása folytatódni fog.

Lassan, de lépésről lépésre tovább javul Robert Fico szlovák kormányfő egészségi állapota, miután május közepén egy merénylő életveszélyesen megsebesítette – közölte a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya kedden az MTI-nek is eljuttatott közleményében.

A kormányfő állapota lassan, de továbbra is javul. Bízunk abban, hogy ez a pozitív fejlődés napról napra folytatódni fog


– írták a rövid közleményben a besztercebányai Roosevelt kórház által adott információkra hivatkozva. Robert Fico egészségi állapotáról további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Közben Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián. A pozsonyi külügyi tárca korábbi közlésében azt írta: aktívan részt vesznek a konferencián, és a békés megoldás mellett állnak majd ki.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves, lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte.

 A Robert Fico elleni merénylettel az RTL Híradója is részletesen foglalkozott:


Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

#Külföld#robert fico#merénylet#szlovákia#besztercebánya#kórház

Címlapról ajánljuk