Külföld

Az év végére épülhet fel Robert Fico

rtl.hurtl.hu

2024. május 26. 15:30

Ha nem jön közbe semmi, akkor az év végére épülhet fel a szlovák miniszterelnök. A kórház szerint Robert Fico jelenlegi állapota megfelel a várakozásoknak.

„Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan” – mondta Ján Richter (Smer) Robert Ficóról vasárnap, írja az Új Szó.

A képviselő szerint nemrégiben beszélt a miniszterelnökkel telefonon. Hozzátette: véleménye szerint Robert Fico év végére már felépülhet, ami azt jelenti, hogy addigra befejeződhet a rehabilitáció.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház is kiadott egy hivatalos közleményt a szlovák miniszterelnök állapotáról. Azt írták, Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak, hétfőn ellenőrző vizsgálatokon fog részt venni.

Robert Ficót május 15-én lőtte meg egy 71 éves férfi, Juraj Cintula a nyitrabányai kormányülés után.

A merénylő a legutóbbi hírek szerint a vallomásában arról beszélt, hogy megbánta a tettét, és szeretne Ficótól bocsánatot kérni. Ragaszkodik hozzá, hogy nem akarta megölni a miniszterelnököt. A Robert Fico elleni merénylettel az RTL Híradója is részletesen foglalkozott:


Nyitókép: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa

#Külföld#robert fico#merénylet#kórház#állapot#ján richter#képviselő#besztercebánya

Címlapról ajánljuk