Külföld

Símaszkos gyerek tartott „fegyvert” a szlovák megválasztott államfő háza felé

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 12:58

Játékból elvitte egy férfi a símaszkos gyerekét autózni, hogy az játékfegyvert tartson Peter Pellegrini házára. Nagy szerencséjük volt, hogy a rendőrök nem fenyegetésként fogták fel az esetet és nem nyitottak tüzet.

„Itt láthatták, mit tartanak egyesek viccesnek” – mondta Matúš Šutaj-Eštok, szlovák belügyminiszter, miután bemutatott egy videót, amelyen egy autó hátsó ülésén utazó símaszkos gyerek, lehúzott ablak mellett, fegyverrel céloz Peter Pellegrini megválasztott köztársasági-elnök vereknyei háza felé, írja az Új Szó.

A csütörtöki eset után az autó tulajdonosát a rendőrök elfogták, aki elmondta, tudta, hogy az érintett házban Pellegrini lakik, de az egészet csak egy játéknak tartották. A gyerek kezében játékpisztoly volt.

Šutaj-Eštok szerint megtörténhetett volna, hogy Pellegrini testőrei, vagy a rendőrök fenyegetésként érzékelik, ami a BMW X6-osban történt és akkor tragédiával végződött volna az eset. Főleg, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet után megerősítették a közjogi méltóságok védelmét.

A rendőrség az ügyben eljárást indított. Mint ahogy 50 más eset miatt is, ami gyűlölködő közösségi médiás posztok miatt indítottak. 

A meglőtt Robert Fico szlovák kormányfő állapota javul, pénteken jelentették be, hogy átszállították Pozsonyba, hogy ott lábadozzon. Kollai István. a Budapesti Corvinus Egyetem tanára a Reggeliben foglalta össze a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet óta történt eseményeket, és azt, amit a támadás óta az elkövetőről és a biztonsági szolgálatokról megtudhattunk:


Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlák

#Külföld#sutaj estok#szlovákia#belügyminiszter#robert fico#símaszk#merénylet#peter pellegrini#játékfegyver

Címlapról ajánljuk