Külföld

Ébren van Fico, már lehetett is vele beszélni

rtl.hurtl.hu

2024. május 18. 14:28

A szlovák elnöknek azonban továbbra is súlyos az állapota.

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota a második, több mint két órás műtét után stabil, de továbbra is súlyos, közölte az MTI Robert Kaliňák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes jelentette be egy Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel együtt a tartott sajtótájékoztatón.

Fico eszméleténél van, de csak rövid ideig tudott kommunikálni sérülései súlyossága miatt. Egyelőre nem tervezik, hogy Pozsonyba szállítják, de az orvosi csapat jól végzi a munkáját – közölték.

Kaliňák egy kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”.

Amit Robert Kaliňákról tudni érdemes: Verekedő botrányhős veheti át a merényletben megsérült Fico feladatait

Ficot szerdán lőtte meg egy 71 éves férfi, aki békemozgalmár és neonáci aktivista is volt. Az incidens a nyitrabányai kultúrház előtt történt, amikor Fico éppen kezet fogott valakivel. A támadás után több szakértő is bírálta Fico testőreit. A merénylet helyszínén szemtanúk több lövést hallottak, majd sikításokat. Pozsonyban az emberek elítélték a merényletet, de attól tartanak, hogy a kormány kihasználhatja a helyzetet az ellenzék elnyomására.

Az RTL Híradója is részletesen foglalkozott a szlovák miniszterelnök elleni merénylettel:


Nyitókép: Radovan Stoklasa / Reuters

#Külföld#robert fico#merénylet#műtét

Címlapról ajánljuk