KÜLFÖLD

29:45
Magyarul BalóvalSvéd választás: van nyertes?
2018. szeptember 11. 1:15

Svéd választás: van nyertes?

Mai témánk: Svédország, ahol tegnap választások voltak. Elsőként az őszi Európában, ennek megfelelő nemzetközi figyelem közepette. Annál is inkább, mivel a menekültek és a bevándorlók ügye ennek a választásnak is központi témája volt, csak úgy, mint például a német választásoknak tavaly. A 10 milliós Svédország, a gazdag jóléti állam még 2015-ben 163 ezer embert fogadott be. Ez nem kevés társadalmi és szociális gonddal járt és jár, amit a választási eredmények is tükröznek.
2:25
HíradóReggeltől estig bömböl az ária
2018. augusztus 7. 19:20

Reggeltől estig bömböl az ária

19 éve szinte folyamatosan szól a zene egy párkányi családi házból. A tulajdonos egy helyi nő, akit amiatt vettek őrizetbe, mert több szomszédját is megfenyegette. Az éneklő házról már korábban a Fókusz is forgatott. A szomszédok szerint több mint 6 éve a nő csak a spanyol operaénekes, Placido Domingo egyik áriáját hallgatja minden nap, reggel 6-tól este 10-ig. Hiába van a nő jelenleg a rendőrségen, az RTL stábja sem úszta meg az ária nélkül.
0:55
PortréUbrankovics Júlia, A Tanárnőnk a Portréban
2018. június 25. 1:25

Ubrankovics Júlia, A Tanárnőnk a Portréban

Ubrankovics Júliát Németország és Amerika ihlette a munkájában, kétlaki életet él. Juli, ha éppen ott volt kedve, akkor Hawaii-on csinált színházat, de leginkább Los Angelesben dolgozik. Külföldön több sorozatban és filmben feltűnt már, és most, itthon is újra megcsillogtathatja tehetségét. Hisz abban, hogy határok csak fejben léteznek, s habár külföldön nagyon nehéz az újrakezdés, ott legalább nincsenek címkék, nem ismerik az embert, és szabadon azt tehetjük, amit szeretnénk.