Külföld

„Kötegnyi hányószacsival jöttek-mentek” – bajba került a Wizz Air Budapest-Nizza járata

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 10. 20:51

Akkora szél volt, hogy nem tudott leszállni a Wizz Air nizzai járata, a kapitány kénytelen volt átstartolni és Marseille-ben letenni a gépet.

Kellemetlen légiincidensről számolt be a Wizz Air egyik utasa a Telexnek. A magyar légitársaság pénteki, W62263 számú nizzai járata 12:15-kor indult Budapestről, és 14:20-kor kellett volna leszállnia a dél-francia város repülőterén.

A repülőtér környékén azonban rendkívül kedvezőtlenek voltak az időjárási körülmények a landoláshoz: olyan heves széllökések dobálták a gépet, hogy a kapitány végül nem sokkal leszállás előtt úgy döntött, nem kockáztat. A pilóta olyan 120 méteres magasságnál megszakította a landolást, gázt adott és felemelte az Airbus A321 Neo repülőgépet.

A kényszerű átstartolás után a Wizz Air nizzai járata végül a kb. 120 kilométerrel odébb lévő Marseille repülőterén tudott biztonságosan landolni.


A gépen az eléggé megterhelő átsartolástól többen rosszul lettek, a Telex facebookos posztja alatt az egyik utas azt írta, hogy maga az átstartolás nem volt félelmetes, de

volt már komfortosabb érzés is a gyomromnak – valószínű, hogy másénak is, mert a sztuvik kötegnyi hányószacsival jöttek-mentek...

A leszállás után a Wizz Air különbuszt küldött az utasokért Marseille-be.

Nyitókép (illusztráció): Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#wizz air#franciaország#vihar#nizza#marseille#átstartolás

Címlapról ajánljuk