Az orosz feleségek és anyák felszólították Vlagyimir Putyint, hogy ne küldje a halálba a férjeiket, fiaikatA „kiképzés” mindössze 4 nap, nincs felszerelés és orvosi ellátás sem a fronton.
Külföld

Az orosz feleségek és anyák felszólították Vlagyimir Putyint, hogy ne küldje a halálba a férjeiket, fiaikat

rtl.hurtl.hu

2023. március 12. 13:08

A „kiképzés” mindössze 4 nap, nincs felszerelés és orvosi ellátás sem a fronton.

Orosz feleségek és anyák egy csoportja arra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy hagyja abba férjeik és fiaik „vágóhídra” küldését. Állításuk szerint a besorozott férfiak sokszor megfelelő képzés vagy felszerelés nélkül kerülnek ki a frontra.

A SOTA független orosz Telegram csatorna által megosztott videóban, amelyet a CNN is szemlézett, a nők elmondták, hogy szeretteik március elején vonultak be a seregbe, annak ellenére vitték el őket harcolni Ukrajnába, hogy szeptember óta mindössze egy négynapos kiképzésen vettek részt.

Felkészültek arra, hogy szolgálják hazájukat, de nem rohamosztagosként, hanem a kiképzésüknek megfelelően. Arra kérjük az elnököt, hogy hozza vissza a frontról őket és biztosítson megfelelő felszerelést az ott harcolóknak

– mondja az egyik nő.

A besorozott orosz férfiak családjai szerint komoly gondok vannak a seregben, a tisztek elfogytak, nincs kiképzés, logisztikai nehézségekkel küzdenek, nincs megfelelő egyenruha és az orvosi ellátás sem biztosított.

A CNN megjegyzi, hogy egyelőre nem tudták ellenőrizni a videó hitelességét.

Nyitókép (illusztráció): Vlagyimir Putyin és Szergej Sojgu 2022-ben Fotó: Contributor/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk