Külföld

Levideózta a hamburgi lövöldözést egy szemtanú

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 12:53

Az esetnek legalább nyolc halálos áldozata van, feltehetően a támadó magával is végzett.

Egy szemtanú videón rögzítette a csütörtök esti hamburgi lövöldözést, amely során egy ámokfutó a Jehova Tanúi egyház épületében tartózkodókra támadott – derült ki a Deutsche Welle riportjából. 


Az esetnek legalább nyolc halálos áldozata van, feltehetően a támadó magával is végzett. Az áldozatok között van egy meg nem született baba is, akit az anyaméhben ért találat. 

A gyanúsított állítólag először egy nőre lőtt a parkolóban. Ezután az ablakon keresztül lőtt az épületben tartózkodókra. Az ámokfutó ezután bement az épületbe és ott is folytatta a gyilkolást. Egy fiatal nő, aki a környéken lakik, az n-tv hírtelevíziónak elmondta, hogy négy alkalommal hallott lövéseket, mindig többet, és ezek az időszakok nagyjából húsz másodperc és egy perc közötti ideig tartottak.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy amikor kollegái a helyszínre érkeztek, hallottak még egy utolsó lövést, majd az épület egyik felső emeletén rábukkantak egy holttestre és arra utaló nyomokra, hogy ez a személy lehetett az elkövető.

A Speiegel.de szerint egy 35 éves kempteni férfi lehet az elkövető, aki kontrolling és teológiai területen kínált tanácsadási szolgáltatásokat horribilis áron. Nem szerepelt a szélsőségesek között, így a hatóságok nem ismerték.

Nyitókép: Jonas Walzberg / MTI / AP / DPA

#Külföld#hamburg#lövöldözés#jehova

Címlapról ajánljuk