Külföld

Vérfürdőt rendezett egy ámokfutó a Jehova Tanúi hamburgi imaházában

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 5:31

Csütörtök este nyitott tüzet egy ámokfutó az imaházban. Legalább hat halálos áldozatról számoltak be a német lapok, a rendőrség szerint az elkövető is köztük van.

Többen meghaltak, illetve megsebesültek csütörtök este Hamburgban a Jehova Tanúi egyik imaházában – közölték a német hatóságok.

A német RTL német televízió a Jehova Tanúi közleményére hivatkozva hat halottról számolt be, a Bild szerint heten haltak meg és nyolcan megsérültek. A dpa német hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a mentők holttesteket vittek ki a Jehova Tanúi vallásközösség épületéből.

A hatóságok szerint a lövéseket este kilenc óra felé egy ismeretlen elkövető adta le egy templomban. Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat a történtek hátterében. A német rendőrség egyik szóvivője az n-tv hírtelevízió műsorában azt mondta, az ámokfutó is a halottak között lehet. Tájékoztatása szerint miután a rendőrség csütörtök este kiérkezett a helyszínre, még egy lövés eldördült.

Később az épület egyik felső emeletén egy halottat találtak, és arra utaló nyomok vannak, hogy ez a személy lehetett az elkövető. Mindazonáltal a hatóságok még nem bizonyosodtak meg erről. Az épületet tűzszerészek is átvizsgálták.

Peter Tschentscher hamburgi polgármester megütközve reagált a történtekre. Mikroblogján részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Mint írta, a hatóságok gőzerővel dolgoznak az elkövetők előkerítésén és a történtek hátterének feltárásán.

Nyitókép: Hamburgi lövöldözés – Fotó: Jonas Walzberg / dpa / Getty Images.

#Külföld#hamburg#lövöldözés#jehova tanúi#imaház#ámokfutó

Címlapról ajánljuk