KERESÉS search-close

dk

54 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dk"

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott vasárnap, de a kormánypártok az átlagnál jobban szerepeltek a nyugati, tehetősebb megyékben is. A Fidesz a levélszavazatok több mint 96 százalékát is begyűjtötte. Budapesten azonban az országos átlag alatt teljesítettek. Itt és az összes megyében a Demokratikus Koalíció végzett a második helyen, de a főváros 10 kerületében a Momentum megelőzte őket.

A magyarok a legelutasítóbbak a bevándorlókkal

Ötször annyian utasítják el a bevándorlókat Magyarországon, mint amennyi az európai átlag. Ez derül ki egy összeurópai közvéleménykutatásból. Ezzel magasan a magyarok a leginkább elutasítók Európában. A Fidesz szerint ez az itt élők józanságát mutatja. A DK véleménye viszont az, hogy az évek óta tartó kormánypropaganda tette gyűlölködővé a magyarok többségét.

A sport előzi a felsőoktatást!

Többet költ a kormány sportra, mint felsőoktatásra, vagy gyógyászati segédeszközökre – derül ki az uniós statisztikai hivatal adataiból. Az mfor.hu írt arról, hogyha ehhez még a TAO-támogatásokat is hozzávesszük, akkor már az alapfokú oktatásnál is több pénzt költ a kormány csak a sportra. A DK szerint ez józan ésszel felfoghatatlan. A Fidesznél azt mondják, ezeket a kérdéseket a parlamentben kell megvitatni.

Nem adja ki a felcsúti akadémia a 2018-as TAO-támogatásának adatait

Hiába a korábbi jogerős bírósági ítéletek, nem adja ki a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti akadémia a 2018-as tao-támogatásának adatait. Meg is indokolták, hogy miért. Szerintük az adatokat kérő DK-s politikusnak politikai céljai vannak, nem pedig a közpénzek ellenőrzése. A kormánypártoknál azt mondják: a kluboknak és a cégeknek ki kell adniuk az adatokat. A DK szerint Mészáros Lőrinc semmibe veszi a magyar demokráciát.

150 ügyben nyomoznak

Hiába szerepeltek elhunyt és elköltözött emberek adatai a Fidesz egyik képviselőjelöltjének ajánlóívein a tavalyi választásokon, majdnem egy évvel a választások után sincs ítélet ezekben az ügyekben. Polt Péter Legfőbb Ügyész elárulta: 150 nyomozás zajlik a tavalyi országgyűlési választáson történt csalások miatt, de csak négy esetben született bírósági döntés. A DK szerint ez elfogadhatatlan. A Fidesznél azt mondják, nem történt a választás eredményét befolyásoló csalás.

Az együttműködés volt a fő téma

A választási kampányról szólt az MSZP-Párbeszéd, a Szolidaritás, az Együtt és a DK közös ünnepsége is. A budapesti Fővám téren ünnepeltek a magukat demokratikus ellenzékinek tartó pártok - az LMP kivételével. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: ki fogják taposni a pártokból a még szélesebb együttműködést.

Külhoniak is kapnak támogatást

Egy gyerek után több mint százezer forint állami támogatást kaphatnak január elsejétől a határon túli és a külföldön dolgozó magyarok. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken erősítette meg, hogy kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt is a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyarokra.

Közös jelöltekről egyeztettek

Egy héttel Botka László miniszterelnök-jelölt visszalépése után máris egyeztetett az MSZP és a Demokratikus Koalíció a közös egyéni jelöltekről. Botka László korábban többször is kijelentette, a DK-val való együttműködés gátja Gyurcsány Ferenc.

Fel kell fedni a TAO-pénzeket

Vége lehet a társasági adókedvezmény körüli titkolózásnak. Összesen negyvenhárom klubot perelt be a DK, hogy kiderüljön mire költötték a milliárdos támogatásokat. A felcsúti akadémiáról már jogerősen kimondta a bíróság, hogy ki kell adniuk az adatokat. A kormánypártok tavaly titkosították a TAO-pénzek költését. Akkor azzal érveltek, hogy a támogatás nem közpénz. Most azt mondták: tiszteletben tartják a bíróság döntését.

RTLII: Megvannak az új alkotmánybírák

Megválasztotta az Országgyűlés az Alkotmánybíróság négy új tagját és új elnökét is. A testületet Sulyok Tamás, az eddigi alelnök vezeti. Mivel a kormánypártok megállapodtak az LMP-vel, így meglett a szükséges kétharmados támogatás. A szavazás után is egymásnak esett a DK és az LMP több politikusa.

Kedden döntenek a négy jelöltről

Támogatta az igazságügyi bizottság az alkotmánybíró-jelöltek megválasztását. A négy új jelöltről így már szerdán szavazhat az Országgyűlés. Marosi Ildikó, Schanda Balázs, Horváth Attila és Szabó Marcel megválasztását az LMP és a Fidesz is támogatja. A Jobbiknak a jelöltekkel nincs szakmai kifogása, de az eljárást elfogadhatatlannak tartják. Az MSZP szerint a jelölés törvénytelen volt, a Demokratikus Koalíció pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kollaboránsa lett.

Vita Schanda Balázs jelöléséről

Alkalmatlannak tartja alkotmánybírónak a DK Schanda Balázst, a Pázmány Péter jogi egyetem tanárát, mert egy cikkében a párt szerint relativizálja a papi pedofíliát. Az alkotmánybíró jelölt arról írt, hogy a papi pedofília elfogadhatatlan, de azt is megemlíti, hogy a tanárok nagyobb arányban követnek el szexuális visszaéléseket, miközben szerinte a média az egyház lejáratására használja a papokat érintő eseteket. A Fidesz aljas és hazug támadásnak nevezte a DK nyilatkozatát.

Leragasztja a kormány plakátjait a DK

Leragasztja a szerinte megtévesztő kormányzati plakátokat a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint a kabinet szándékosan kelti azt a látszatot, mintha a magyarok 98 százaléka szavazott volna a betelepítési kvóták ellen, miközben a többség el sem ment a népszavazásra, ezért az nem is lett érvényes. A Fidesz szerint az emberek egyértelműen fejezték ki a véleményüket, azt csak a DK nem érti.

Máshova költöztették a menekült gyerekeket

Fótra költöztették Hódmezővásárhelyről a menekült gyerekeket - tudta meg a Délmagyarország. A költözés ötletét Lázár János javasolta a városi közgyűlés februári ülésén, arra hivatkozva, hogy anyukák panaszkodtak nála: a menekült gyerekek használják az új játszótereket. A 18 fős otthonban egyszerre legfeljebb 7-8 menekült gyerek volt. A DK szerint embertelen, ahogy a háború elől menekülő, családjukat elvesztő gyerekekkel bántak.

Keresztbe feküdtek a DK-sok a kisvasútnak

A felcsúti kisvasút elé feküdt a Demokratikus Koalíció két politikusa, így az első utasokat szállító szerelvény csak több mint fél órás késéssel tudott elindulni. A politikusok arra akarták felhívni a figyelmet, hogy stadionok és kisvasút helyett inkább az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni. Végül rendőrök vitték el őket a sínekről.

40 ezerért adták el, most 1,9 millióért árulják

40 ezer forintért adott el a Főtáv egy 13 éves kisbuszt egy budapesti autókereskedésnek, ahol később 1,9 millióért árulták ugyanazt az autót - tudta meg a Bors. Egy általunk megkérdezett autókereskedő szerint, ha teljesen kiégett az autó, akkor lenne 40 ezer forint az ára. Csakhogy ennek a kisbusznak a lap szerint mindössze a karosszériájával és a fékjeivel volt gond. A Főtáv szerint csoportban adtak el több tucat autót, ennél a kisbusznál ezért jött ki az alacsony vételár. A DK feljelentést tesz az ügyben.

Vitáznak kell-e még a népszavazás

Magyarország kibekkelte a legnagyobb veszélyt, és nem kell kötelezően menekülteket befogadnia az uniós kvóta alapján - így értékelte a Törökországgal pénteken megkötött megállapodást a miniszterelnök. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc ezután felszólította Orbán Viktort: vonja vissza a kötelező betelepítési kvóta ügyében kezdeményezett népszavazást, mert az így szerinte már értelmetlen. A kormányszóvivő viszont azt mondta: soha nem volt még időszerűbb a népszavazás.

Új weboldal 471 millióért


szerző:
2016.02.03. 18:38
Új weboldal 471 millióért

471 millió forintba került a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új weboldala. A Tartalomszolgáltatók Egyesületénél még nem hallottak hasonlóan drága internetes felületről. A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz, mert szerintük hússzorosával túlárazták a fejlesztést. A kamara azzal indokol, hogy nem honlapot, hanem idézem, egy „portál rendszert” csináltattak.

9 és fél milliárdért pótolják a lezuhant Gripent

9 és fél milliárd forintba kerül a tavaly májusban összetört Gripen pótlása. Ezért egy használt, jelenleg a svéd légierő szolgálatában álló gépet vesz a kormány. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára Híradónknak elmondta: már idén hadrendbe állhat a vadászrepülő. A Demokratikus Koalíció szerint azzal, hogy ezt a pénzt a Honvédelmi Minisztériumnak kell kifizetnie, az ország harckészültségét veszélyezteti a kormány. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a gép balesetét okozó pilótával.

Magyarul Balóval 2015-12-01

Minden terrorista bevándorló, mondja a miniszterelnök. A menekülteket nem lehet összemosni a terroristákkal, mondja az ellenzék egy része, de nincs javaslatuk a menekültválságra. Van-e itthon terrorveszély? Félnünk kell a párizsi terrortámadások után? Egyáltalán: állandósulhat életünkben a félelem? Hárompárti vita a Fidesz, az MSZP és a DK képviselőivel.

140 millió forintos uniós megbízást nyert Giró-Szász András régi-új cége

A Strategopolis a Miniszterelnökségtől nyerte el a munkát a nyáron, amikor még Giró-Szász is a tárcánál dolgozott. A volt államtitkár lemondása után, novemberben újra a cég többségi tulajdonosa lett. A DK szerint a kormány közpénzből támogatja Giró-Szászt. A volt államtitkár nem nyilatkozott az RTL Híradónak.

Új videó a röszkei összecsapásról

Újabb felvétel került elő az utóbbi hetek legvitatottabb rendőri intézkedéséről, a röszkei határnál történt tömegoszlatásról. Az Al Arabya felvételein az látszik, hogy a menekülttömeg már a kerítés mögött, Magyarország területén volt, amikor a rendőrök könnygázzal és gumibottal kiszorították őket. A Demokratikus Koalíció szerint, ha szándékosan engedték át őket a rendőrsorfalon, hogy utána rájuk támadjanak, azért valakinek felelnie kell. A Független Rendészeti Panasztestület vizsgálata szerint az intézkedés során nem történt törvénysértés.

Ilyen volt fényképeken a DK kormányellenes demonstrációja

A Demokratikus Koalíció szeptermber 21-én élőláncotot szervezett a Parlament köré, hogy a kormány menekültpolitikája ellen tilakozzon. Az esemény legmeghökkentőbb fordulata a MIÉP-es ellentüntetők felbukkanása volt, mivel a szervezet már évek óta csak ritkán szerepel a hírekben. Nézze meg képeken!

Határzár és diplomáciai konfliktus

Hajnaltól épül a határzár a horvát határon is. Több száz katonát és rendőrt vezényeltek át, és a miniszterelnök szerint az ügynevezett Nato drótnak, már ma este végig kell érnie a 41 kilométeres szárazföldi határszakaszon. A Demokratikus Koalíció eközben azzal vádolja a miniszterelnököt, hogy politikai céljai érdekében ő utasította a rendőröket Röszkén, hogy támadjanak a menekültekre. A Fidesz visszautasította a vádakat, szerintük a rendőrök azért alkalmaztak erőszakot, mert a menekültek megtámadták a határt.

Szalagkorlát helyett betonelem 8 milliárdért

Még legalább másfél hónapig kell dugókra számítaniuk az autósoknak három autópálya fővárosi szakaszán. Az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon a szalagkorlátokat cserélik betonelemekre 8 milliárd forintból. A megrendelő Magyar Közút szerint az új rendszer biztonságosabb. A DK szerint viszont a kormány csak baráti cégeket támogat uniós forrásokból.

Előzetes: A menekültválság legfrissebb fejleményei

A DK és az Együtt is tüntetést szervezett vasárnap a kormány menekültpolitikája ellen, miközben a Civil Összefogás a Magyar Narancs szerkesztőségénél Orbán Viktor mellett demonstrált. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Újra feljelenti a Demokratikus Koalíció Matolcsy Györgyöt

A Magyar Narancs kiderítette, a jegybank egyik alapítványától tavaly kapott jövedelmét mégsem fordította teljes egészében jótékony célra. A lap szerint körülbelül 1,2 millió forintot megtarthatott magának. A DK már egyszer feljelentette Matolcsyt a hiányos vagyonnyilatkozata miatt. Az ügyészség elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy mivel a jegybankelnök a felajánlott pénzzel nem került kapcsolatba, így megfeledkezhetett róla.

DK: Ne indulhasson uniós pályázaton politikus vagy családtagja

Ne indulhasson hazai uniós pályázaton politikus vagy közvetlen hozzátartozója - ezt javasolja a Demokratikus Koalíció. A párt a Gyurcsány kormány idején életben lévő szabályozást hozná vissza, amelyet szerintük felpuhított a Fidesz. A tiltás nem vonatkozna az uniótól közvetlenül, külföldi pályázaton elnyert pénzekre, így Gyurcsány Ferenc cégére az Altus-ra sem. A Fideszben úgy látják, jó a mostani szabályozás, és a DK így akarja elterelni a figyelmet arról, hogy Gyurcsány Ferenc cége szerintük tiltott pártfinanszírozást kap az Európai Bizottságtól.

Egymásra mutogat a DK és a Fidesz

Ne indulhasson hazai uniós pályázaton politikus vagy közvetlen hozzátartozója - ezt javasolja a Demokratikus Koalíció. A párt a Gyurcsány kormány idején életben lévő szabályozást hozná vissza, amelyet szerintük felpuhított a Fidesz. A tiltás nem vonatkozna az uniótól közvetlenül, külföldi pályázaton elnyert pénzekre, így Gyurcsány Ferenc cégére, az Altus-ra sem. A Fidesz szerint jó a mostani szabályozás, és a DK így akarja elterelni a figyelmet arról, hogy Gyurcsány Ferenc cége szerintük tiltott pártfinanszírozást kap az Európai Bizottságtól.

Tiltott pártfinanszírozással vádolja a Fidesz az EU-t

Az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégével szerződött egy munkára. Az Altus Zrt egy konzorcium vezetőjeként nyerte el ugyanis az Uniós pályázatok ellenőrzésének jogát. A Fidesz szerint változtatni kellene az összeférhetetlenségi szabályokon, hogy ez ne fordulhasson elő. Gyurcsány Ferenc és az Altus viszont Orbán Viktort perli az állításai miatt.

Orbán: "Ez így törvényes"


szerző:
2015.05.17. 18:28
Orbán:

Hatalommal való visszaélés miatt feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció. A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

Feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció

A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

Tananyaggá tenné az Alaptörvényt a házelnök

Kötelezően tanítani kellene az Alaptörvény bevezetőjét a középiskolákban Kövér László házelnök szerint. Ez az a rész, amit nemzeti hitvallásnak neveznek. A Demokratikus Koalíció viszont azt mondja: egy társadalmi támogatottság nélküli, a Fidesz és a KDNP szavazataival elfogadott alkotmányt nem szabad az iskolákban kötelező tananyaggá tenni. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője szerint olyan történelmi dokumentumokat érdemes tanítani a gyerekeknek - amelyekről már kiderült, hogy idő- és értékállóak.

Tönkremehetnek a baromfitartók


szerző:
2015.04.23. 18:35
Tönkremehetnek a baromfitartók

A baromfi terméktanács vezetője szerint a húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

A kormányfő fogorvosa is érintett

Orbán Viktor fogorvosának cégei nyertek három olyan európai uniós pályázatot is, amelyeket az Európai Bizottság kritizált. Ez a három is szerepel abban a 19-ben, amelyek miatt felfüggesztették a támogatások kifizetését. A Világgazdaság hozta nyilvánosságra a listát, amely szerint az unió által szúrópróbaszerűen vizsgált pályázatok harmadánál találtak problémát.

Ki a felelős az uniós zárolás miatt?

Túl magas árat számoltak fel gépekre, túl sok pénzt fizettek vizsgálatokért. Az Európai Bizottság jelentésében konkrét pályázatokat említenek, amik miatt felfüggesztették az uniós támogatások kifizetését. A kormány korábban arról beszélt, csak technikai jellegű problémákat tárt fel a vizsgálat. Lázár János miniszter csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, Magyarország egyáltalán nem fog pénzt veszíteni. A Demokratikus Koalíció szerint az volt a probléma, hogy a kormány a Fidesz-közeli cégeknek akarta kijátszani az uniós pénzeket.


 

Időközi választások: szoros eredményre számítanak

Szoros eredményre számít a vasárnapi időközi országgyűlési választás három legesélyesebb jelöltje. A Fidesz képviselője Sümegen erős, a Jobbiké Tapolcán, az MSZP és a DK közös jelöltje pedig az ajkaiakban bízik. Az ellenzéki jelöltek szerint a győzelmük egyértelmű jelzés lenne, hogy a kormány rossz úton jár, a fideszes jelölt viszont azzal érvel, hogy ő tudna a legjobban lobbizni a helyiek érdekében.

Egyre keményebb a kampány


szerző:
2015.04.10. 18:35
Egyre keményebb a kampány

Kemény kampány, egymás jelöltjeinek üzengető pártok, forró a hangulat a tapolcai választókerületben az időközi választás előtt. A Fidesz szerint az MSZP és a DK közös jelöltjének a kolontári iszapkatasztrófa miatt kell vállalnia a felelősséget, a jobbikosnak pedig az állítólagos szélsőséges nézetei miatt kell elszámolnia. A szocialisták viszont úgy látják: a kormánypárt játszik össze a Jobbikkal, míg a Jobbik szerint a Fidesz és a szocialisták miatt durvul a kampány.

Forró a hangulat a tapolcai választókerületben

Kemény kampány, egymás jelöltjeinek üzengető pártok. A Fidesz szerint az MSZP és a DK közös jelöltjének a kolontári iszapkatasztrófa miatt kell vállalnia a felelősséget, a jobbikosnak pedig az állítólagos szélsőséges nézetei miatt kell elszámolnia. A szocialisták viszont úgy látják: a kormánypárt játszik össze a Jobbikkal, míg a Jobbik szerint a Fidesz és a szocialisták miatt durvul a kampány.


 

Plakátokkal, transzparensekkel tiltakoztak Orbán Viktor látogatása ellen

A kormányfő még délelőtt érkezett kampányolni a tapolcai választókerületbe. Csak az állami televízió stábja lehetett ott Orbán Viktorral. Az eseményt hivatalosan nem hirdették meg. Az RTL Híradó napok óta hiába kérdezte a Fideszt és Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy mikor kampányol a miniszterelnök a választókerületben, nem árulták el.

MSZP-s győzelem az időközi választáson

A Fidesz frakcióvezetője szerint nincs jelentősége annak, hogy ismét baloldali jelölt nyert önkormányzati időközi választást, a baloldali pártok szerint viszont a választók egyértelműen jelzik, hogy változást akarnak.

RTL II: Az ISIS elleni katonai misszióról tárgyaltak

Az MSZP, az Együtt, vagy a DK szavazatán múlhat, hogy meglesz-e a 2/3-os többség az Iszlám Állam elleni magyar misszióhoz. A külügyminiszter kedden egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat, de a három párt közül egyik sem jelent meg az egyeztetésen. Szijjártó Péter szerint az ISIS a nyugati értékrend ellen indított támadást, aminek Magyarország is része, ezért részt kell venni a misszióban.

DK – Régi elnök, új külsőségek

Polgári Magyarországot építene a Demokratikus Koalíció, de nem olyat, amilyet a Fidesz épített 1998-tól. Erről Gyurcsány Ferenc beszélt a párt tisztújító kongresszusán, ahol - kihívó híján - újra elnökké választották. Beszédében neonáci pártnak nevezte a Jobbikot. Szerinte azért kell a cigánykérdésről beszélni, hogy 2018-ban ne a jobboldali párt kerüljön kormányra. A Jobbik szerint nem ők tehetnek a cigányság jelenlegi helyzetéről, hanem az elmúlt 25 év kormányai. A Fidesz pedig úgy látja, semmi sem változik a baloldalon.

DK: Külföldiek gazdagodnak a kötvényeken

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a kötvényeket például egy Kajmán szigetekre bejegyzett cég értékesíti, amely minden ügyfelétől több mint 10 millió forintot kér, csak kezelési költségként.

DK: Népszavazást a zárvatartásról!

A Demokratikus Koalíció népszavazást szeretne arról, hogy vasárnap zárva legyenek a boltok, vagy sem. A KDNP csütörtökön nyújtotta be a zárvatartásról szóló javaslatot, de a kormány még nem döntött róla.
 

DK: Szégyenpadra került Magyarország

Szégyenpadra került Magyarország - a Demokratikus Koalíció szerint. Azt mondják: a kormánytisztviselők kitiltásával Ecuadorral, Kongóval és Egyenlítői Guineával került egy csapatba Magyarország.
 

RTL II: A néppárti képviselő is támadta a kormányt

A magyar sajtó helyzetéről vitáztak az Európai Parlamentben. Pontosabban nyilvános meghallgatás volt a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére. Indulatosan bírálta a magyar kormányt az egyik néppárti képviselő is, úgy fogalmazott: nagyon veszélyes úton halad a kabinet. Több magyarországi médiavállalat vezetője is felszólalt. 
 

A magyar sajtószabadságról vitáznak

A magyar sajtó helyzetéről tárgyalnak az Európai Parlamentben. A vitanapot a Demokratikus Koalíció képviselői kezdeményezték. Meghívták több magyar média vállalat vezetőjét is, akik beszédet mondanak. Felszólal többek között az RTL Klub vezérigazgatója is.
 

Megtámadta a DK-s győzelmet a Fidesz

A Fidesz arra kérte, határolódjon el Gyurcsány Ferenctől, és akkor együttműködnek vele - ezt állítja Hajdu László. Ő volt a Demokratikus Koalíció egyetlen polgármester-jelöltje, aki győzni tudott.
 

​DK: Új politikai konstrukcióra van szükség

Gyurcsány Ferenc arról beszélt: nem mentek annyit előre, mint amennyit szerettek volna. A DK elnöke ugyanakkor azt mondta: ahol győztek, ott mindenütt együttműködött a demokratikus baloldal, ami szerinte azt bizonyítja, hogy új politikai konstrukcióra van szükség.

Önkormányzati választás - DK


szerző:
2014.10.12. 18:45
Önkormányzati választás - DK

A Demokratikus Koalíció központi irodájából Litauszky Balázs jelentkezett, aki elmondta, miért érzi Gyurcsány Ferenc, ahogy ő fogalmazott "állati jól" magát.

Megosztja Bokros az ellenzéki pártokat

A baloldali pártokat is megosztotta Falus Ferenc visszalépése. A volt tisztifőorvos a magát jobboldalinak valló Bokros Lajost ajánlotta maga helyett.
 

Ellenzéki pártok szerint zsarol a Fidesz

Az LMP és a Demokratikus Koalíció szerint azzal zsarolja a Fidesz a települések lakóit, hogy ha ellenzéki polgármestert választanak, akkor elesnek a fejlesztési pénzektől.
 

DK: 5 körzetben nincs elég aláírás

Mindössze három hét van vissza az önkormányzati választásokig, de Békásmegyeren három ellenzéki pártnak sincs jelöltje. Mindezt azután, hogy korábban az MSZP és az Együtt-PM Szövetség jelöltje visszalépett a DK-s javára.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való