Belföld

Belebukott a választási kudarcba a DK árnyékkormánya

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 17:20

Dobrev Klára szerint új megoldásokat kell keresniük ahhoz, hogy nagyobb legyen a támogatottságuk.

Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér – jelentette be Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője hétfőn. Dobrev szerint új, a korábbiaktól eltérő módszereket kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására.

„Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszútávon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az Árnyékkormány munkája 2022. szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson” – mondta.

A politikus szerint maradnak azok, akik voltak, de „azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk”.

A DK már csak két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe – az eddigi négy helyett –, miután a vasárnapi EP-választáson az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt 8,08 százalékot értek el. Hétfőn hajnalban Dobrev azt mondta az eredményről, hogy csalódást keltő.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#dobrev klára#dk#árnyékkormány#demokratikus koalíció#ep-választás#választás

Címlapról ajánljuk